HERNE – Negenjarige Matthias Van den Hoof krijgt een pluim van de burgemeester

C21

HERNE – Negenjarige Matthias Van den Hoof krijgt een pluim van de burgemeester

Editiepajot_hene_mathias_zwerfvuil_foto_agr__7_
Matthias mag z'n verhaal doen aan het voltallige schepencollege en krijgt dan enkele geschenken van burgemeester Kris Poelaert en van milieuschepen Jean-Marie Dierickx. - Foto's AGR.
 
Editiepajot_hene_mathias_zwerfvuil_foto_agr__2_
Editiepajot_hene_mathias_zwerfvuil_foto_agr__3_
Editiepajot_hene_mathias_zwerfvuil_foto_agr__5_
Editiepajot_hene_mathias_zwerfvuil_foto_agr__6_
 

Woensdagavond werd zwerfvuiljager Matthias Van den Hoof (9 jaar) ontvangen door het college van burgemeester en schepenen van Herne. De jongen ging afgelopen donderdag met zijn mama de straat op om zwerfvuil te rapen, als "spontane oefening" naar aanleiding van een spreekbeurt. "Dat verdient een pluim", vonden burgemeester Kris Poelaert en de schepenen. Ze nodigden Matthias uit om zelf z'n verhaal te komen doen.

Matthias ging maar al te graag op de uitnodiging in en presenteerde zijn oogst: 7,5 kilo zwerfvuil, verzameld in een kartonnen krat. Op school bracht hij intussen een spreekbeurt over zwerfvuil. En vrijdag gaat het hele derde leerjaar van Hartentroef - Pepingen, de school van Matthias, ook zwerfvuil rapen.

De burgemeester was alvast opgezet met Matthias' initiatief. "Knap werk van je! Proficiat met je initiatief. We hebben pas enkele weken terug met alle scholen en verenigingen uit Herne een zwerfvuilopruimactie gehouden en inderdaad, overal in Herne valt van dit zwerfvuil te bespeuren. Alvast nogmaals dikke proficiat voor je bijdrage aan onze natuur! Doe zo voort."

Als beloning kreeg Matthias een knuffelbeer, een rol speciale zakken voor zwerfvuil en een veiligheidsvestje op kindermaat. "Dat vestje moet je zeker aantrekken als je nog eens zwerfvuil gaat rapen, zodat de mensen je bezig zien", zei milieuschepen Jean-Marie Dierickx.

Zie ook het artikel: http://www.editiepajot.com/regios/13/articles/7114

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2009
Gerrit Achterland
AGR
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief