HERNE - Na zijn echtgenote pas enkele weken geleden nu ook Honoré Van Ongeval overleden

C21

HERNE - Na zijn echtgenote pas enkele weken geleden nu ook Honoré Van Ongeval overleden

Honor___en_jeannine_van_ongeval
HERNE - Na zijn echtgenote pas enkele weken geleden nu ook Honoré Van Ongeval overleden - Archieffoto © Deschuyffeleer
 

Amper een maand na het zachtjes heengaan van zijn echtgenote Jeannine Swaelens (87) is nu ook Honoré Van Ongeval afgelopen vrijdag op haast 89-jarige leeftijd komen te overlijden in Halle. Honoré was een welbekend en uitermate sociaal bewogen persoon niet alleen in zijn Herne maar door zijn tomeloze inzet voor de Landelijke Rijverenigingen en voor de fokkerij van Belgische Warmbloedpaarden ook in gans Vlaanderen. Bijzonder verknocht met de landbouw en de fruitteelt  in de streek verliest Herne met hem ook één van zijn bijzonderste streekeigen en fel gewaardeerde inwoners.

Grootofficier van de St-Jorisorde

Honoré was stichtend lid en jarenlang de bezielende commandant van de Markruiters Herne. Geruime tijd was hij ook voorzitter van de Landelijke Rijverenigingen in de provincie. Voor kanunnik André De Mey, de stichter van die verenigingen, en diens rechterhand Daniël Van de Sompele was hij meteen een betrouwbaar baken om ook in de ruime regio aan het realiseren van de doelstellingen ervan zijn volle medewerking te verlenen  Om zijn aanhoudende verdiensten in die paardenwereld opgebouwd vanuit de Katholieke Landelijke jeugd en de Boerenbond werd hij ook als één van de eersten bekroond met de titel van Grootofficier van de Sint-Jorisorde. Die waardering komt enkel toe aan de personen die een bepalende bijdrage hebben geleverd bij het ontstaan en de ontwikkeling van de Landelijke Rijverenigingen en van het latere Belgisch Warmbloedpaard als doorstart vanuit de initiële Nationale Fokkerij van het Landbouwrijpaard.

Jarenlange inzet voor de parochie

Net zoals zijn echtgenote Jeannine Swaelens, die tot in 1994 de drijvende kracht van de Technische Afdeling van het H. Hartinstituut in Halle was, werd Honoré ook onderscheiden met het gouden St-Romboutskruis. Hij omwille van zijn jarenlange inzet in de parochie onder meer als voorzitter van de Kerkfabriek Herne, zij voor haar jarenlange inzet bij de eucharistie, in de parochie en de vorming van de communicanten in Herne.

Honoré was fysiek en geestelijk bijzonder gehecht aan zijn lokale vriendenkring en aan zijn vrienden van het provinciaal en het nationaal bestuur van de Landelijke Rijverenigingen. Bij hen vond ook zijn vrouw Jeannine een warme opvang.

De uitvaartmis heeft plaats in beperkte kring in de Sint-Petrus- en Pauluskerk in Herne.
Er kan online gecondoleerd worden op www.begrafenissen-luypaert.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief