HERNE Opendeurt was ook deze keer goed voor veel begankenis

C21

HERNE Opendeurt was ook deze keer goed voor veel begankenis

1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
91
 
92
 
93a
 
94
 
95
 
96
 
97
 
98
Foto's © Godelieve Deschuyffeleer & Barbara Vos
 

Wie vandaag de gemeente doorkruiste en gebruik maakte van de jaarlijkse ‘Herne Opendeurt-actie’ mocht bij de 17 deelnemers niet alleen genieten van een fijne en gemoedelijk ontvangst maar ook op de verschillende locaties van demonstraties, hapje-tapjes en degustaties. In de meeste zaken werden ook nog nieuwigheden voorgesteld evenals bijzondere kortingen en promotie-prijzen aangeboden. En dat alles viel blijkbaar goed in de smaak bij de vele bezoekers.

In Herne is de metafoor ‘opendeur’ intussen goed ingeburgerd. Een metafoor want in sé zijn veel kleinhandelszaken ‘altijd’ toegankelijk. Het voordeel van een ‘opendeur’ schuilt evenwel achter de vrijheid om binnen en buiten te lopen zonder dat er absoluut een koopverplichting aan verbonden is. Het is dan aan de gastheer of de gastvrouw om de interesse van de klant en de potentiële klant te prikkelen en hen een blik te gunnen die verder rijkt dan de toonbank.

Nieuwe klanten

Nieuwe klanten aantrekken is lang niet altijd even makkelijk. De traditionele opendeurdag is en blijft een instrument om klanten en ‘prospects’ geïnteresseerd te krijgen én te houden. Dat er jammer genoeg nog veel lokale handelszaken zijn die geen gebruik maken van de gezamenlijke opendeur heeft allicht te maken dat het weinig origineel in de oren klinkt. Communicatie-specialisten zijn het er nochtans over eens dat een opendeur wel degelijk vruchten afwerpt als  het maar goed aangepakt wordt. En dat is ook geldig voor bedrijven die het niet hoofdzakelijk moeten hebben van de particulier. Door niet alledaagse bezoekers een kijkje te gunnen in de interne keuken gaan die al snel een verbondenheid voelen met uw bedrijf. Het persoonlijk en direct contact met de (potentiële) klant is essentieel en zorgt voor mond-tot-mond­reclame, wat dan weer kan zorgen voor nog andere nieuwe klanten.

Om ook een steentje bij te dragen tot een ‘samenhorigheid’ binnen de Hernse handelsgemeenschap ging ook uw internetkrant op stap en bedacht alle deelnemers met een passende foto. Op de route werd achtereenvolgens halt gehouden in Herfelingen bij Groep Viaene, Frans Vanden Bosch en  Terlindenhof. In Kokejane was dit het geval bij Our Little Farm, Bakkerij Dehaen, d’Erfzonde en Glow Up by Julie en in Sint-Pieters-Kapelle bij Anthea. In Herne dan weer kwamen wij over de vloer bij Photography Kristel Zanol, Wijnhuis Strerckx, Wisteria B&B, Belfius, Laurentia, Crystalstick, Electro Service Timmermans, Choconelly en Fietsen Roosens .

Ook dank aan Barbara Vos die bij het fotografeerwerk in Herne-centrum ter hulp was.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve & Barbara Vos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief