HERNE - Jaarmarkt met meer dan 20 000 bezoekers

C21

HERNE - Jaarmarkt met meer dan 20 000 bezoekers

Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__7_
Het jaarmarktcomité, het gemeentebestuur en de valkeniers bij de opening van de Jaarmarkt. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__8_
Léopold Dierickx - Jean-Paul Demel - Théo Wayteck - Foto Deschuyffeleer
Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__10_
Yves Carels - Verantwoordelijke rundveeprijskamp - Foto Deschuyffeleer
Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__6_
 
Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__23_
Eddy Chabert van ezelstal Beverhof
Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__12_
Dizzy Line Dancers Lembeek
Jaarmarkt_herne_2009_foto_deschuyffeleer__19_
 

De 32ste editie van de Jaarmarkt werd andermaal een groot succes. De bezoekers verdrongen zich in dichte drommen in het centrum van de gemeente langs de ellenlange rijen kramen, rond de indrukwekkende veeprijskampen en omheen de tentoongestelde landbouwmachines.

Het afgelopen jaar overleden twee pijlers van het organisatiecomité. Tijdens de ontvangst op het gemeentehuis werd hen dan ook postuum een passende hulde gebracht. Zo was Jean Hendrickx de grondlegger van de veeprijskampen. Hij werd inmiddels als organisator van die prijskampen vervangen door Yves Carels, overigens nog de enige actieve landbouwer in het organisatiecomité. Ondanks de verscherpte sanitaire verplichtingen in verband met dierengezondheid wist Yves op korte termijn opnieuw de prijskampen voor runderen, schapen en ezels op het programma van de jaarmarkt neer te zetten. Met Marie-Ange Cornet verloor het organisatiecomité één van haar meest actieve leden, steeds in de bres daar waar nodig en steeds met een alziend organisatorisch oog om alles in goede banen te leiden. Haar echtgenoot Koen Rosier zet nu onverdroten die taak alleen verder.

Naast de gewestelijke LRV-springwedstrijd mocht ook de prijskamp voor ezels bogen op heel wat belangstelling. Van de nagenoeg 50 aanwezige ezels mocht Neptunus van Joseph Vandersmissen uit Hoegaerden zich tot dagkampioen kronen voor de jonge veelbelovende Praline van Cools-Debacker uit Wichelen en de volwassen merrie Jade van Geert Van De Sijpe uit Aspelare. Organisator Eddy Chabert van ezelstal Beverhof kon dan ook tevreden terugblikken :”Van jaar tot jaar neemt niet alleen de kwantiteit toe maar ook de kwaliteit. Het is opvallend hoe de fokkers meer en meer doelbewust gaan fokken naar een beter en mooier model.”

Op de feestweides oogstten de demonstraties van de Dizzy Line Dancers uit Lembeek en van de groep valkeniers met hun roofvogels veel bijval. De kinderen vonden dan weer hun gading op de rodeostier en op de talrijke springkastelen en trampolines. De bijzondere Brabantse Super Barbecuewas was om 15u reeds uitverkocht en de plaatselijke Rotaract-afdeling wist haast 150 kg bananen in milk-shake banana te slijten.

Vast staat dat de jaarmarkt mede door de zonnige weersomstandigheden andermaal is uitgegroeid tot een groots succes. Ondervoorzitter Léopold Dierickx en Théophile Wayteck, de enige nog stichtende leden in het organisatiecomité, zagen dat het goed was. Zij stelden ook met genoegen vast dat talrijke jongeren aan de deur kloppen om een helpend handje toe te steken. Kenners schatten overigens het aantal bezoekers op meer dan 20 000.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief