HERNE is een Belgisch kampioen Junior wielrennen rijker

C21

HERNE is een Belgisch kampioen Junior wielrennen rijker

Repro_editiepajot_winnaar_joaquim_durant_bk_hooglede_090531_repro_ep
Joaquim Durant is Belgisch Kampioen bij de juniores (Foto : Repro EP)
 
Repro_editiepajot_joaquim_durant_bk_hooglede_090531_repro_ep
Joaquim is blij met de titel van Belgisch kampioen Juniores (Foto : repro EP)
Repro_editiepajot_joaquim_durant_bk_trui_hooglede_090531_repro_ep
Joaquim krijgt de Belgische trui om (Foto : repro EP)
 

Herne is een Belgisch kampioen rijker. Joaquim Durant is kampioen van België geworden bij de juniores BWB. Dit gebeurde in Hooglede met 193 deelnemers over een afstand van 132 km. Joaquim had een kleine voorsprong op de tweede geklasseerde, een ploegmaat van hem won het brons.

Het zou Joaquims laatste koersdag worden want de eindexamens voor zijn laatste jaar humaniora staan voor de deur. Vrijdag diende hij in de atletiek nog eens tot het uiterste te gaan want er dienden examenpunten te worden uitgedeeld.  Met als resultaat : slechte benen en een zere rug….

Aangezien de vorm ook al niet meer zo fameus was, trokken Joaquim en zijn entourage naar de koers met een gevoel van “we zien wel wat er uit de bus komt". Er dienden 13 ronden te worden afgelegd van 9,7 km met een aanloop van 4km.

In de derde ronde trok hij met Vandendriessche in de tegenaanval op Dejonghe, die reeds van in de tweede ronde was ontsnapt. Ze werden echter terug gegrepen. Dejonghe bleef vooraan fietsen en kreeg vervolgens gezelschap van andere renners met oa. ploegmaat Poelman. Joaquim was ofwel vooraan in het peloton te vinden ofwel in de tegenaanval op Dejonghe. Zo ontstond er voorbij halfkoers een mooie kopgroep van 11 man met oa. Joaquim, nog steeds Dejonghe, welke later zou moeten afhaken, ploegmaat Depraetere, Stallaert, Van Hoecke, Van Speybroeck, Demonie, Waeytens, Breyne ea.

Deze groep dikte nog aan tot 16 man met hierbij oa. de latere tweede, Vertraete. Vijf man, waaronder ploegmaat Depraetere, kozen in de derde laatste rond het hazenpad maar voor het inrijden van de voorlaatste ronde werden zij weer tot de orde geroepen. Tijd dus voor Verstraete om in de aanval te gaan. Joaquim wist dat de Westvlaamse kampioen de laatste tijd goed op dreef was en sprong hem achterna.

Met 2 reden ze de laatste ronde in. Ploegmaat Depraetere stopte zo goed als mogelijk af in de achtervolging. Vele harten van de talrijk opgekomen supporters sloegen al op hol. Toen de speaker afriep dat Joaquim nog eens een aanval had geplaatst, ditmaal voor de eerste plaats, was de spanning te snijden. Zou het nu toch eens lukken, na al die verwoede pogingen voorheen in andere koersen????

En ja hij hield stand, weliswaar maar met een handvol seconden, maar toch…… Na al die opofferingen, inspanningen, dat afzien, de winnaar worden van een grote koers en dan nog een Belgisch Kampioenschap, waar we nooit durfden op te hopen, dat gevoel is onbeschrijfelijk….En dan nog dit : Joaquim dankt zijn ploegmaats voor de steun en alle mensen die mee gezorgd hebben voor zijn welslagen. Tevens ook speciale dank aan Steven, Johan en William!!

Een verslag die we plukten van de website van Joaquim Durant - klik hier

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2009
Didier Decooman
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief