HERNE - KOKhER & Eva De Roovere vieren Kerst in Kokejane

C21

HERNE - KOKhER & Eva De Roovere vieren Kerst in Kokejane

Kokher___eva__11_
HERNE - KOKhER & Eva De Roovere vieren Kerst in Kokejane - Foto © Thierry Vanvreckem
 

Tijdens een aantal kerstconcerten grasduinen KOKhER & Eva De Roovere niet enkel in eigen repertoire maar ook in het uitgebreide kerstoeuvre aan traditionals, folk- pop- en singer-songwritersongs. Dankzij hen is Kerstmis dit jaar trouwens veel meer dan alleen maar een sfeervol feest. Unieke optredens zijn er te verwachten in de Sint-Pieterskerk in Meerbeke (Ninove), in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Kokejane (Herne) en in het Gemeenschapscentrum Gerard Walschap in Londerzeel.

KOKhER, dat is onversneden kleinkunst uit de Pajottenlandse klei. Hun liedjes komen recht uit de pen en de buik van Peremans & co en gaan over onze kleine wereld waarin de grootste dingen gebeuren. Gebeurtenissen en figuren waar de buitenwereld wellicht aan voorbijgaat. Maar KOKhER raakt erdoor vertederd en ontroerd en relativeert meteen die gloed van het gewone met een stevige portie lol, leut, zwets, jolijt, verrukking en genot. En die liefde delen ze tijdens de kerstdagen met Eva De Roovere. Bekend van Kadril, Oblomow, de Kleine Blote Liedjes, Diggy Dex maar vooral bekend van zichzelf.

Op kersttournee met Eva De Roovere

Kerst is een thema dat KOKhER maar niet loslaat. “Maar verwacht je niet aan de traditionele Silent Nights of Jingles Bells, wel aan eigen interpretaties, eigen composities of onbekende en verdwaalde kerstliederen die we van onder het stof halen en voor de gelegenheid verKOKhERen”, verduidelijken Eddy Peremans, Lieven Vandenneucker , Rudi Deslachmuylder en Geert Vanhassel. Dit jaar krijgt het KOKhER-kwartet voor de kerstoptredens het gezelschap van gastzangeres Eva De Roovere. Het repertoire dat zij uitkozen verwijst naar de kerstsfeer van thuis, zingend met de familie rond de kerstboom.

Wie is KOKhER?

KOKhER is een uitvinding van Eddy Peremans en Lieven Vandenneucker. Zanger/gitarist Eddy Peremans is al jaren de muzikale rechterhand van Jan De Wilde. Maar als gitaarvirtuoos en zanger is hij ook actief bij Duo Dès (met Soetkin Baptist), Kris Baert en Strijkrover. Naast hem staat Lieven Vandenneucker. In een vorig leven was hij ooit één van de finalisten in Henny Huismans ‘Soundmixshow’ en ‘The Voice’. Zijn stem is helder en gaat recht naar het hart. Het duo wordt geruggensteund door Rudi Deslachmuylder en Geert Vanhassel. Met hun trompet en bastuba zorgen ze vooral voor een frisse wind op het podium en in de zaal en een aangepaste inkleuring van dat aparte KOKhER-geluid. Voor het juiste ritmische gevoel kan KOKhER rekenen op Joren Cautaers.

Optredens en tickets

Donderdag 23 december – Sint-Pieterskerk Meerbeke (Ninove)
Tickets: www.ccdeplomblom.org

Zondag 26 december 2021 – O.-L.-Vrouwkerk Kokejane (Herne)
Tickets: info@kokher.be

Vrijdag 7 januari 2022 – GC Gerard Walschap Londerzeel
Tickets: www.leireken.be

Voor meer info: www.KOKhER.be

Bijgaande foto’s © Thierry Van Vreckem. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Thierry Vanvreckem
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief