HERNE – Een voedselbos in de Aerebeekvallei

C21

HERNE – Een voedselbos in de Aerebeekvallei

Dsc66281a
HERNE – Een voedselbos in de Aerebeekvallei - © Denis Deneulin
 

Na een week van intense regen was afgelopen zaterdagmorgen een lekker zonnetje in de Aerebeekvallei van de partij om Ines Van Bocxlaer en Franky Bossuyt samen met een aantal vrijwilligers een warm hart onder de riem te steken. Dit najaar planten zij er namelijk honderden fruit- en notenbomen, groenten, kruiden en bloemen aan in een open bosrand-structuur, die naast voedselproductie ook zorg zal dragen voor het klimaat en de biodiversiteit. 

Daarmee volgen Ines en Franky een agro-ecologische landbouwvorm, een model dat er tevens op toeziet dat de boer correct wordt verloond te midden van een ecologisch in ere hersteld landschap. Of hoe door meerjarige planten en diversiteit in de landbouw te brengen, op een eenvoudige manier, de klimaat- en biodiversiteitscrisis het hoofd wordt geboden. De mosterd brachten deze biologen onder andere mee uit het Spaanse Extremadura, waar grazend vee tussen bomen het uitzicht van een half natuurlijk landschap bepaalt. “Waarom met de huidige  wetenschappelijke kennis verweving van biodiversiteit met landbouw niet toepassen in ons Pajottenland?” dachten zij.  

Die zaterdagmorgen werd daartoe alvast een aanzet gegeven op een glooiende weide in deze unieke vallei. Met de Wildernis, een permacultuur en voedselbos-project, zal in een oase van schoonheid en rust voor mens en dier voortaan ook voedsel worden geproduceerd.

Wil je meer weten? https://dewildernis.online/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2021
Denis Deneulin
© Denis Deneulin
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief