HERNE - Schepen Lieven Vandenneucker verlaat lokale politiek

C21

HERNE - Schepen Lieven Vandenneucker verlaat lokale politiek

Naamloos
HERNE - Schepen Lieven Vandenneucker verlaat lokale politiek - Archieffoto jan 2019 - © Deschuyffeleer
 

Na ruim 20 jaar lokale politiek verlaat Lieven Vandenneucker de CD&V en de gemeenteraad van Herne. Lieven was 15 jaar onafgebroken schepen in zijn thuisgemeente. Dat werd gisteren tijdens de gemeenteraad bekend gemaakt. “Al die tijd heb ik me met hart en ziel ingezet voor mijn gemeente en haar inwoners. Het lijkt alsof ik hen nu in de steek laat. Maar ik volg mijn hart”, aldus een geëmotioneerde Lieven Vandenneucker.

Wie Lieven Vandenneucker kent, weet dat hij een sociale bezige bij is. Dat hij destijds in de politiek stapte, verbaasde dan ook niemand. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 belandde Lieven Vandenneucker met 925 voorkeurstemmen meteen ook in het college van burgemeester en schepenen en zorgde hij er mee voor dat de CD&V in Herne een ongeziene volstrekte meerderheid behaalde van 14! op 17 zetels. Een krachttoer die zijn partij herhaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en 2018.

Politiek zonder drempels

“Al die tijd heb ik me met mijn hart, mijn ziel en heel veel enthousiasme ingezet. Wie een vraag of een probleem had, mocht altijd even binnenspringen. De deur van mijn krantenwinkel of mijn café De Welvaart stonden en staan nog altijd voor iedereen open. Ik doe dus aan politiek zonder drempels en zeer dicht bij de mensen”, zegt Lieven Vandenneucker. “Ik blik met veel plezier en dankbaarheid terug. Een welgemeende dankjewel aan de technische dienst en de administratie van de gemeente. Want als schepen sta je of val je met hun gedrevenheid. Dankzij de inzet van al die collega’s heb ik altijd mijn taak als schepen kunnen waarmaken en heb ik me ook steeds kunnen inzetten voor onze inwoners. En daar doe je het voor”, aldus nog schepen Vandenneucker.

Met spijt in het hart

Maar in september 2022 verlaat schepen Lieven Vandenneucker de lokale politiek.“Dat is een beslissing waar ik heel lang over heb nagedacht. Want ik doe dit nog steeds graag. Ik wil mijn kiezers, de inwoners en de collega’s op het gemeentehuis ook niet zomaar in de steek laten”, verduidelijkt Lieven Vandenneucker. “Maar toch trek ik me terug uit de partij en de gemeenteraad. In de politiek worden er doorgaans rationele beslissingen genomen. Maar dit is een beslissing die ik met mijn hart heb genomen. En wie me kent weet dat ik altijd mijn hart volg. Ook wanneer er moeilijke knopen moeten worden doorgehakt. En dat maakt dat dit een zeer emotionele beslissing is”, zegt Vandenneucker.

Keuze van het hart

“In het college en de partij mis ik de teamspirit van het eerste uur. Ik kan me ook niet altijd meer vinden in sommige keuzes. En als de gemaakte keuzes niet altijd meer de jouwe zijn, dan moet je soms zelf een moeilijke keuze maken. In ieder geval ga ik me de volgende maanden nog voor de volle 200% en met evenveel enthousiasme inzetten zoals ik dat altijd heb gedaan. Maar in september 2022 ga ik met vervroegd politiek pensioen. Uitrusten zit er in ieder geval niet in. ‘t Leeshoekje, de Welvaart en de muziek zullen er voor zorgen dat ik altijd een vriend onder het volk blijf. En mijn deur? Die blijft gewoon openstaan, voor iedereen. Zoals dat altijd geweest is”, glimlacht schepen Vandenneucker.

Kris Degroote volgt Lieven op binnen het college van burgemeester en schepenen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief