HERNE – Wandelen met Pasar doorheen de ‘groene’ kouters

C21

HERNE – Wandelen met Pasar doorheen de ‘groene’ kouters

Kerstwandeling_pasar_herne_2021__1_
HERNE – Wandelen met Pasar doorheen de ‘groene’ kouters - © Deschuyffeleer
 
Kerstwandeling_pasar_herne_2021__2_
HERNE – Wandelen met Pasar doorheen de ‘groene’ kouters - Luc Roosens - © Deschuyffeleer
 
Kerstwandeling_pasar_herne_2021__3_
HERNE – Wandelen met Pasar doorheen de ‘groene’ kouters - © Deschuyffeleer
 
Kerstwandeling_pasar_herne_2021__4_
HERNE – Wandelen met Pasar doorheen de ‘groene’ kouters - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de kerstdagen wordt er meestal uitgebreid getafeld. Een goed idee is het dan ook een wandeling te maken om die calorieënboost onschadelijk te maken. De kerststal in Herne-centrum met zijn levende dieren was zo het vertrekpunt van een ‘Natuurwandeling doorheen het Groene Kwadrant’ in een organisatie van de lokale Pasarafdeling.

De meer dan 40 deelnemers, voorzien van hun papieren of digitale coronapas, hun mondmasker en waterdicht schoeisel, trokken er onder de begeleiding van Luc Roosens -  de lokale Pasarvoorman - op uit om in een omgeving die trouw aan de seizoenen constant in verandering is en haar verworven titel van ‘Groen Kwadrant’ meer dan waar maakt. Ook de rust en de stilte werden onderstreept hetgeen dan ook aan de basis lag van een welgekomen puur-natuur geluksgevoel.

Zo deden de wandelaars op hun parcours het Markwandelpad, de Boesmolen, de Schampaert, de Wish-Wash aan om zo via het Oud Klooster en kubus Pieter terug in het centrum aan te komen. En om de gezelligheid op de spits te drijven werd iedereen op de camping Green Valley op km 5 getrakteerd op extraatje in de vorm van een warm natje en een zoet droogje.

Pasar is een vrijetijdsorganisatie, die wandel-, fiets-, en kampeeractiviteiten organiseert. Inspiratie voor uitstapjes en reizen haal je uit het maandelijkse Pasar-magazine. Trek je graag de natuur of de stad in voor fijne fietstochten of wonderlijke wandelingen? Ben je gebeten door geschiedenis of ontdek je graag kunst? Met Pasar weet je altijd waarheen. Meer weten? Info op www.pasar.be!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief