HERFELINGEN – Succesrijke finale koejonnen in het Vossenhol

C21

HERFELINGEN – Succesrijke finale koejonnen in het Vossenhol

Img-20220218-wa0014
HERFELINGEN – Succesrijke finale koejonnen in het Vossenhol - Foto ingezonden
 
Img-20220218-wa0012
HERFELINGEN – Succesrijke finale koejonnen in het Vossenhol - Gwenda De Vos, Rudi Van den Eede (Elingen), Herman Van Diest (Pepingen) en Maurits Dedobbeleer (Leerbeek) - Foto ingezonden
 
Img-20220218-wa0021
HERFELINGEN – Succesrijke finale koejonnen in het Vossenhol - Prijzentafel - Foto ingezonden
 

Rudi Van den Eede uit Elingen is met 268 punten de winnaar geworden van de nu al 16de editie van het wintertoernooi koejonnen in café De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen. Herman Van Diest (Pepingen) en Maurits Dedobbeleer (Leerbeek) waren met hun 260 en 258 punten goed voor plaats twee en drie.

De welbekende uitbater en organisator Patrick De Vos was er dit jaar echter niet bij. Nu toch al sinds oktober is hij gehospitaliseerd. Naar informatie van de familie revalideert hij de jongste weken goed maar van naar huis te komen is voorlopig nog geen sprake. In afwachting van betere tijden voor Patrick ontfermt zijn familie zich over het reilen en zeilen in wat in de volksmond het café ‘t Vossenhol wordt genoemd.

Ondanks corona toch een flinke opkomst

Gwenda De Vos: “Het toernooi loopt over 10 kaartavonden in principe telkens op de eerste en de derde vrijdag van de maand en dit gespreid over de periode van begin oktober tot eind februari. Ieder jaar opnieuw schrijven zich een flink aantal kaartliefhebbers in. Niettegenstaande de coronabeperkingen was het ook dit jaar niet anders. Deze keer waren er zó een 40-tal fervente kaarters met een almaar groeiend aantal dames die op regelmatige basis hun opwachting maakten.  

Wij hebben zonder onze Patrick zo goed als mogelijk ons best gedaan om het toernooi tot een goed eind te brengen. In ieder geval een dikke merci aan Dennis Defrijn die zich opgaf voor de opstelling van de lijsten en het bijhouden van de punten. Patrick mag fier zijn op zijn petekind”.

Dennis Defrijn: “Ook de spelers waren er telkens graag bij. Het ganse kaartseizoen had een bezetting van 6 tafels met voor elke tafel en iedere week een fles wijn voor de speler met het hoogste punt en als toemaatje een fles cognac voor de beste onder de beste. Vanuit de spelers is men het er over eens: winnen met de kaarten is een kwestie van kunnen, ervaring en een tikkeltje geluk. Niet alleen geluk in het spel maar ook geluk met de tegenspelers. Zo zijn er naast de echte wedstrijdspelers ook nog de loutere liefhebbers van het kaartspelen die eerder gewoon voor de gezelligheid en de sfeer mee kaarten. Al bij al is koejonnen een kaartspel waarbij iedere kaarter dan ook wel eens aan zijn trekken komt”.

Iedere kaartavond betalen alle spelers 4 euro. Voor die 4 euro krijgen zij een consumptie en de rest gaat in ‘de pot’.  Die ‘potinhoud’ wordt dan besteed aan de aankoop van de prijzen die uitgedeeld worden aan de gekwalificeerden van het seizoen. Dit jaar mochten zo 23 spelers een prijs kiezen uit het aanbod.

In het eindklassement was naast het podium de top 10 weggelegd voor Wilfried Deprêter (257), Marc Brisaert (252), J.P. Van Holder (250), ex-aequo J-Pierre Decuyper (248) en Irène Van Reepinghen (248), Richard Van Hamme (243) en ten slotte op nr 10 Urbain Vossen met 241 punten.

De kaarten voor het toernooi 2022-2023 worden voor de eerste keer opnieuw geschud op vrijdag 7 oktober om 20u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief