Vlag Chiro HERNE terug via Facebook

C21

Vlag Chiro HERNE terug via Facebook

Repro_ep_vlag_chiro_herne
Vlag Ciro Sint-Pieter Herne - Repro Editiepajot

De “gestolen” en verloren gewaande vlag van Chiro Sint-Pieter Herne dook dit weekend ineens op Facebook op. In ruil voor 10.000 leden krijgt Chiro Herne haar kleinood terug. Ze roept dan ook alle chiro-sympathisanten op lid te worden van “de vlag van Chiro-Herne”.

Chirovlaggen stelen van naburige chirogroepen blijkt van alle tijden. Sommige chirogroepen maken er zelfs een sport van. Het gaat hier dan wel om onschuldige spelletjes. Enkele dagen later wordt een ruil voorgesteld voor een bak bier of twee... en de vlag wappert weer aan de vlaggemast van de rechtmatige afdeling.

Hetzelfde scenario... dachten ze bij Chiro Herne. Hun chirovlag was veilig opgeborgen in het leidingslokaal toen deze enkele maanden geleden ineens spoorloos bleek te zijn. Wie er precies mee aan de haal is, was niet onmiddellijk duidelijk vermits er geregeld groepen van andere jeugdbewegingen op weekend komen in de chirolokalen.

Vermits er na al die maanden nog geen deal voor een ruil werd voorgesteld, begon de leiding zich ernstig zorgen te maken en leek de vlag hopeloos verloren. Tot zij vorig weekend opdook op Facebook met een duidelijke boodschap. In ruil voor 10.000 leden krijgen ze in Herne hun Chirovlag terug. Onbegonnen werk evenwel voor een Chiro met amper 200 leden.

De leiding nodigt dan ook iedereen die “chiro-minded” is lid te worden van “de vlag van Chiro Herne” op Facebook. De vlag zou alleszins dienen terug te zijn voor het bivak dat begint op 1 juli. Op bivak vertrekken zonder vlag in het feestjaar van 75jaar Chiro zou een spijtige zaak uitmaken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief