Gouverneur Jan Spooren maakte nader kennis met Effenaf! HERNE

C21 Css

Gouverneur Jan Spooren maakte nader kennis met Effenaf! HERNE

Bezoek_gouverneur_spooren_aan_herne___1_
Gouverneur Jan Spooren maakte nader kennis met Effenaf! HERNE - © Deschuyffeleer
 
Bezoek_gouverneur_spooren_aan_herne___2_
Gouverneur Jan Spooren maakte nader kennis met Effenaf! HERNE - © Deschuyffeleer
 

Om nader kennis te maken met de 65 Vlaams-Brabantse lokale besturen brengt gouverneur Jan Spooren hen sinds zijn aanstelling één voor één een bezoek. Vandaag was hij zo, samen met kabinetsmedewerkster Roselien Vervoort en afgevaardigde van het agentschap Binnenlands Bestuur Koen Van Lierde, te gast in Herne in het Dominicanessenklooster. Daarmee is de gouverneur halfweg zijn ‘Ronde van Vlaams-Brabant’.

Geen Groen maar een Wit Kwadrant  

Na de ontvangst door burgemeester Kris Poelaert, de schepenen en de algemeen directeur werden onder meer de gemeente en haar beleidsdoelstellingen voorgesteld en besprak de gouverneur enkele belangrijke dossiers. De gouverneur lichtte ook onder meer de ondersteuning toe die lokale besturen van hun gouverneur en van hun provinciebestuur mogen verwachten. Grote afwezige bij die bijzondere ontvangst was wel de lente. Geen Groen maar voor de gelegenheid een Wit Kwadrant. Zouden de weergoden toch ook te vinden zijn voor een 1 april-grap?

Het was op 17 juli 2020 dat Jan Spooren (53) door de Vlaamse regering benoemd werd tot provinciegouverneur. Sinds het ontstaan van de nieuwe provincie Vlaams-Brabant op 1 januari 1995 is hij, na Lodewijk De Witte, de tweede gouverneur. Jan Spooren was voordien burgemeester van Tervuren en kamerlid voor N-VA. In zijn functie van gouverneur is hij nu ook de voorzitter van de bestendige deputatie - zeg maar het dagelijks bestuur - van de provincie. En als vertegenwoordiger van zowel de federale regering als de gewestregering oefent hij daarbij ook nog een scharnierfunctie uit tussen het federaal, het Vlaams en het lokaal niveau.

Door persoonlijk kennis te maken met alle lokale besturen hoopt de gouverneur ieders noden en uitdagingen beter in kaart te kunnen brengen, beter te kunnen identificeren en beter te kunnen begrijpen. Dat de gouverneur in een vorig leven ook burgemeester was is daarbij een meerwaarde. Uit ervaring kan hij die noden en uitdagingen dan ook volwaardig inschatten.

In zijn nabeschouwing wist de gouverneur mee te geven dat hij “met de burgemeester en het voltallig lokaal bestuur Herne weet in te schatten als een gemeente die zich telkens en opnieuw met beperkte middelen weet te profileren als actief, creatief, origineel en veerkrachtig”.

Gemeente niet onbekend

Herne is voor de gouverneur overigens geen onbekende. Vorige zomer tekende hij ook present toen de Mark eens te meer de gemeente slapeloze nachten bezorgde. Toen kwam hij ter plaatse om ook het lokaal bestuur en de hulpverleners een riem onder het hart te steken. Hij zegde toen ook al de nodige steun toe voor het bespoedigen van de realisatie van de bijkomende infrastructuurwerken voor de uitbreiding van het gecontroleerd wateropvangcontingent. En ook de aanwezigheid van burgemeester Kris Poelaert als één van de 36 leden in de provincieraad maakt dat de gouverneur de gelegenheid heeft nauwe contacten te onderhouden met Herne.

Naast de waterproblematiek maakte burgemeester Kris Poelaert via een powerpoint de gouverneur ook wegwijs in de gemeente. Daarbij kreeg ook het luik verfraaiing en vergroening van de dorpskern een vooraanstaande plaats.

Gouverneur Jan Spooren is ook te volgen op deze Facebookpagina https://www.facebook.com/Provinciegouverneur   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief