HERNE - Thor Feyaerts de snelste nieuweling in Herfelingen

C21

HERNE - Thor Feyaerts de snelste nieuweling in Herfelingen

Aankomst_herfelingen_feyaerts_thor02
HERNE - Thor Feyaerts de snelste nieuweling in Herfelingen - © Geert Tresignie
 
278697659_363640785744450_5108572491318786478_n
HERNE - Thor Feyaerts de snelste nieuweling in Herfelingen - © Erik Stuyven
 
Podium
HERNE - Thor Feyaerts de snelste nieuweling in Herfelingen - © Jan Frissyn
 

De 30ste Grote Prijs De Smurfen in een organisatie van wielerclub Herfelingen werd uiteindelijk beslecht in een massaspurt. Daarin toonde eerstejaars Thor Feyaerts (Betekom) zich de snelste voor Casper Vermeersch (Kluisbergen) en Yoram Knaepen (Lummen). Voor de winnaar was het meteen zijn eerste seizoenszege.

Met 62 renners aan de start, waaronder ook enkele buitenlanders, toonden de organisatoren met voorzitter Hugo Moonens zich best tevreden. De renners maakten er een snelle wedstrijd van. De  schuchtere ontsnappingspogingen waren dan ook vrij snel gedoemd te mislukken. Daar speelde  ook de wind een aanzienlijk deel in. Zo was het oprijden naar het gehucht Terlinden toe telkenmale een harde dobber voor de renners die zich toch trachtten te ontmaken van de groep. Enkel de uitval van het duo Liam Van Os (Nl) en Rune Meyhui (Deerlijk) bij het einde van de zesde van de negen af te leggen ronden leek enige tijd kans op slagen te hebben.

Tot voor kort was winnaar Thor Feyaerts ook actief in het veldrijden. Maar naar de toekomst toe geniet de weg toch zijn voorkeur. Dat hij overigens uit het goede spurtershout is gesneden blijkt onder meer uit het behalen vorig jaar als veertienjarige aspirant van de provinciale titel op de piste in Affligem en de zilveren medaille in het provinciaal kampioenschap op de weg in Halle.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2022
Roland Pauwels
Geert Tresignie/Erik Stuyven/Jan Frissyn
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief