EFFENAF kermis JEIRN, een niet te missen evenement voor u, voor mij en voor iedereen

C21

EFFENAF kermis JEIRN, een niet te missen evenement voor u, voor mij en voor iedereen

Effenaf_kermis_jeirn
EFFENAF kermis JEIRN, een niet te missen evenement voor u, voor mij en voor iedereen - © Deschuyffeleer
 
Affiche_kermis
EFFENAF kermis JEIRN, een niet te missen evenement voor u, voor mij en voor iedereen - © Deschuyffeleer
 

Om het zijn inwoners volkomen naar hun zin te maken spaarde het lokaal bestuur voor zijn ‘Effenaf Kermis Jeirn 2022’ tijd noch moeite. De kermis ruggensteunen en organisaties die voor corona dienden de duimen te leggen een boost geven zijn nu dan ook het doelwit. De ontvangst van nieuwe inwoners, de uitreiking van de sportprijzen en de optredens van Mama’s Jasje en DJ4t6 zijn op zaterdag 7 mei de hoofdingrediënten van een rijk gestoffeerd en geanimeerd programma. En nu maar duimen dat ook de weergoden meewillen en hun beste beentje voorzetten!

Nieuwe inwoners

Al om 14u30 worden de nieuwe inwoners verwacht op het kaatsplein in het centrum voor een ontvangst met een ietsje meer. 1484 personen schreven zich sinds 1 juni 2018 in als nieuwkomer in Herne of in één van zijn twee deelgemeenten Herfelingen en St-Pieters-Kapelle. Zij kunnen daar dan al genieten van de gebruikelijke welkomdrink. Burgemeester Kris Poelaert zal hen informatie verschaffen over het reilen en zeilen in hun nieuwe gemeente. Aansluitend is er ook een rondrit voorzien in het ‘Groene Kwadrant’ waarbij Frank Nevens uitleg verschaft over de talrijke curiosa die van Herne een ‘Effenaf-gemeente’ maken.

Uitgestelde nieuwjaarsreceptie

Vanaf 18 u is voor iedereen het kaatsplein aan het gemeentehuis de plaats van afspraak. Omdat  de tweejaarlijkse nieuwjaarsreceptie wegens corona niet kon doorgaan wil het lokaal bestuur - nu het terug mag en kan - zijn burgers die misgelopen afspraak niet langer ontzeggen. “Zo willen wij de samenhorigheid onder de inwoners bevorderen en hen hierbij ook de kans bieden elkaar beter te leren kennen” is de insteek die het voltallige lokaal bestuur hierbij hoog in het vaandel draagt.

Sportkampioenen

Ook in 2020 kon de tweejaarlijkse kampioenenviering wegens Covid-19 niet doorgaan. Het lokaal bestuur en de sportdienst konden zich evenwel in ‘van  uitstel komt afstel’  niet vinden. Daarom worden de sporters van de afgelopen vier jaar die een merkwaardige sportprestatie lieten optekenen toch nog - weliswaar met enige vertraging - in de kijker gezet. Rond 19 u worden er 8 prijzen uitgedeeld en wordt ook de opbrengst van de afficheverkoop ten voordele van Hanne Verbruggen aan haar overhandigd.

Mama’s Jasje en DJ4t6

Vanaf 20u30 zullen de decibels in het centrum wel de hoogte inschieten. Op het podium wordt dan plaats gemaakt voor Mama’s Jasje. Wie kent deze de band rond zanger Peter Vanlaet niet? Met meer dan 1,5 miljoen verkochte platen behoren zij tot de top van best verkochte producties van Belgische artiesten. Daarna neemt DJ4t6, zeg maar Hernenaar Olivier Backvis het over om jong en minderjong het muzikaal naar hun zin te maken.

Tickets

Voor dit alles dient wel ingetekend te worden. Een ticket kost 5 euro, kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen. Die ticketaankoop kan gebeuren hetzij via deze link https://www.eventbrite.be/e/effenaf-kermis-in-jeirn-tickets-300569480407 hetzij tijdens de kantooruren aan de balie van het gemeentehuis.

Inwoners van Herne krijgen aan de inkom bij het voorleggen van hun ticket twee bonnetjes voor evenveel gratis consumpties. (-12 jarigen 1 bonnetje). Zij dienen evenwel ter bewijs hun identiteitskaart voor te leggen. In de slotsom wordt het voor hen dus een gratis entrée.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief