HERNE – Het plattelandsproject ‘Breng kleur in ons dorp’ krijgt stilaan vorm

C21

HERNE – Het plattelandsproject ‘Breng kleur in ons dorp’ krijgt stilaan vorm

P1570713
HERNE – Het plattelandsproject ‘Breng kleur in ons dorp’ krijgt stilaan vorm - © Deschuyffeleer
 
Het_plattelandsproject____breng_keur_in_ons_dorp___
HERNE – Het plattelandsproject ‘Breng kleur in ons dorp’ krijgt stilaan vorm - Archieffoto december 2021 - © Deschuyffeleer
 

Eind vorig jaar werden in café Terlindenhof in Herfelingen drie goedgekeurde plattelandsprojecten van Pajottenland+ voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van de toenmalige voorzitter Michel Doomst, ondervoorzitter Frank Nevens, coördinator Robrecht Geeroms en de promotoren van de goedgekeurde projecten ‘Bever beter best’, ‘Pajottenland 2.0… een land om online lief te hebben’ en ‘Breng kleur in ons dorp!’.

Jongeren met kunstzinnige ambities

De vzw Herne Rabarber’t, het lokaal bestuur Herne, Herne Kunst'Telt en hun partners willen met hun  streetart kunstproject ‘Breng kleur in ons dorp!’ de jongeren de kans bieden hun artistieke graffiti-vaardigheden te ontplooien en die te tonen aan de bevolking. De initiatiefnemers hopen dat de jongeren zich nu met dit project kunnen profileren niet alleen in Herne maar ook in het ruimer Pajottenland. Het project zal op een participatieve manier tot stand komen onder begeleiding van professionals. Tevens wordt er ook rekening gehouden met het karakter van de locatie dat het accent legt op ‘natuurbeleving’.

Voorzitter Brent Roobaert: “Het ingediend project loopt parallel met het Rendries-project.  De eerdere indijkingswerken van de Mark in het centrum maken nu dat de nieuwe oeverzone, naast haar functie van gecontroleerd overstromingsgebied, ook nog een bijkomende functie toebedeeld krijgt waar mens en natuur beter kunnen van worden. Voor natuurontwikkeling en publiek toegankelijk groen wil het gemeentebestuur er dan ook  enkele percelen verantwoord ontsluiten en ‘beleefbaar’ maken”.

Begeleiding

“Een toegang tot de oeverzone is gelegen tussen de apotheek en de vroegere feestzaal De Liberale Harmonie in de Stationsstraat. Om die thans niet bijster aantrekkelijke doorgang op te smukken deden wij een oproep tot de jongeren die de idee opleverde om mits toelating van de apotheker de betrokken muur te voorzien van een muurschildering. Het is uiteraard de bedoeling om dit niet zomaar te laten gebeuren. Zo zijn er workshops voorzien om zich de muurschildertechnologie  eigen te maken, wordt eerst een degelijk ontwerp bedacht en wordt de realisatie opgedeeld tussen één of meerdere uitvoerders. Verder werd Herne Kunst’Telt, een zustervereniging van Herne Rabarber’t, aangesproken voor de kunstzinnige ‘suivi’. Voor ‘Breng kleur in ons dorp!’ mag Herne Rabarber’t alvast al een financiële projectsubsidie verwachten van 7.403 euro.

Het is meestal in de stad dat men een dergelijk project ziet opduiken. Maar ook onder de Hernse jongeren zijn er evenwel heel wat creatievelingen. Dit project zou meteen ook een hefboom moeten zijn voor andere toekomstige projecten. Het wordt een blikvanger in onze gemeente die jongeren ongetwijfeld zal aanzetten tot het opstarten van andere projecten al dan niet met een kunstzinnige insteek. We doen ook bewust een beroep op onderlegde lokale kunstenaars om het project te begeleiden. Die kennen onze streek en zullen hiermee zelf ook nog een bredere bekendheid verwerven”, aldus nog de voorzitter van de vzw Herne Rabarber’t.

Interesse?

Dus heb je zin om mee te werken aan dit streetart-project? Dan ben jij de persoon die gezocht wordt. Via workshops en onder begeleiding van een kunstenaar kan jij dan deel uitmaken van het team dat instaat voor het ontwerp en de uitvoering. Alle noodzakelijke benodigdheden en de workshops zijn gratis.

Heb je boordevol ideeën? Laat dan via onderstaand inschrijvingsformulier en vóór 20 mei 2022 weten waarom jij graag aan dit project wil meewerken - https://www.hernerabarbert.be/leaderproject-breng-kleur-in-ons-dorp 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief