HERNE – ParkenParade brengt welzijn en geluk naar het Dominicanessenklooster

C21

HERNE – ParkenParade brengt welzijn en geluk naar het Dominicanessenklooster

Parkenparade_2022_jpeg__004_
HERNE – ParkenParade brengt welzijn en geluk naar het Dominicanessenklooster - Affiche
 

Op zaterdag 18 juni valt er voor de kinderen en hun ouders/begeleiders op de Dominicanessensite terug heel wat te beleven in het kader van ParkenParade . De hoofdingrediënten zijn een mobiele kinderboerderij, workshops voor volwassenen en kinderen en genieten van een sessie pilates, van streekproducten en van optredens van de Academie. Verder zijn er ook huifkarritten voorzien.

Geluk als centraal thema

In de loop van de maand juni organiseert Toerisme Vlaams-Brabant ParkenParade. Ook dit jaar is het centraal thema ‘geluk’, een zeer toepasselijk thema omdat we als maatschappij na de zware COVID-periode ‘geluk’ kunnen herontdekken. Ook Herne neemt deel aan en zet daarbij niet alleen zijn 1,3 ha grote kloostertuin als dusdanig in de spotlights. De gemeente wil immers ook de permanente beschikbaarheid van deze uitgelezen locatie beklemtonen als een gelukzalige, mooie en rustgevende plek om te vertoeven en te herbronnen.

Wat is er te doen?

Van 10 tot 17u is er een mobiele kinderboerderij op bezoek. De kinderen kunnen daarbij genieten van ezels, konijnen, geiten, schapen en wellicht ook lammetjes. Een ideale gezinsactiviteit dus.

Van 10 tot 12 u kunnen volwassenen ‘koken met streekproducten’. Deelnemen kost 20 euro en er dient op voorhand ingeschreven te worden via www.herne.be . De kinderworkshop die voorzien is van 14 tot 15 u is gratis maar ook hier is inschrijven aangewezen.  

Van 11u tot 12u geeft Anthea van Anthea Beauty Therapy uit Sint-Pieters-Kapelle een gratis initiatie pilates. Een pilates-sessie  kan omschreven worden als een ‘inspannende ontspanningsles’. Het is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest de uitgangspunten zijn. De deelnemers dienen wel zelf een matje mee te brengen.

Ook in de voormiddag is de Academie Muziek, Woord en Dans te gast. Met muziek en dans trakteren de leerlingen onder de begeleiding van hun leerkrachten op leuke intermezzo’s.

Tussen 13u30 en 17u is het mogelijk om een rondrit (30 minuten) te maken met een huifkar. Ook hier is inschrijven aanbevolen.

Om het plaatje compleet te maken zijn er ook standjes voorzien waar kan genoten worden van natjes en droogjes die nauw verweven zijn met de streek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2023

archief