HERNE - Anderstaligen ontvangen getuigschrift

C21

HERNE - Anderstaligen ontvangen getuigschrift

Editiepajot_nederlands_anderstaligen_herne__foto_deschuyffeleer
Cursisten Nederlands voor anderstaligen. - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_nederlands_anderstaligen_herne__foto_deschuyffeleer__2_
Lesgever Ingrid en haar groep. Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_nederlands_anderstaligen_herne__foto_deschuyffeleer__3_
Lesgever Wouter en zijn groep. Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_nederlands_anderstaligen_herne__foto_deschuyffeleer__4_
Lesgever Line en haar groep. Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_nederlands_anderstaligen_herne__foto_deschuyffeleer__9_
 

Een  30-tal  anderstaligen uit Herne en omgeving gingen in september vorig jaar van start met een cursus Nederlands georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met de Gemeenschapsleergangen voor Talen en Techniek (GLTT). Uit de handen van hun lesgevers Line, Wouter en Ingrid, de schepenen  Marie-Louise Devriese en Jean-Marie Dierickx en burgemeester Kris Poelaert mochten de cursisten dan ook hun getuigschrift in ontvangst nemen.

“Onze gemeente aan de poort van Wallonië heeft altijd al een groot aantal Franssprekende   landgenoten weten aan te trekken. Het gaat hier hoofdzakelijk om gezinnen die Vlaanderen om verschillende redenen als verblijfplaats kiezen. Eén daarvan heeft te maken met het woon-werkverkeer. Korter bij Brussel gaan wonen betekent voor hen tijd- en geldbesparing”, aldus de burgemeester. 

Het gemeentebestuur stelt alles in het werk om voor haar inwoners een gelijke kansenbeleid met de nodige ontwikkelingsmogelijkheden op te zetten. Zo wil het initiatieven stimuleren die de taalvaardigheid en onrechtstreeks ook de integratie van anderstaligen verhogen. Beide zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kennis van de streektaal is dan ook onontbeerlijk en geeft toegang tot alles wat de maatschappij te bieden heeft zoals dienstverlening, onderwijs, gezondheidszorg en tewerkstelling.

Vanaf augustus kan terug ingeschreven worden voor het cursusjaar 2009-2010. Personen met een heel beperkte voorkennis kunnen terecht in niveau 1. Belangstellenden die het Nederlands reeds begrijpen doch nog niet afdoend onderlegd zijn voor het voeren van een gesprek zijn welkom in niveau 2. Leergierigen die reeds afdoend een gesprek kunnen voeren maar hun kennis toch verder willen verruimen kunnen terecht in niveau 3,”

Info vanaf augustus op www.herne.be of op het gemeentehuis. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief