HERNE - Verzekeringen toegelicht

C21

HERNE - Verzekeringen toegelicht

Editiepajot_verzekeringen_herne_foto_deschuyffeleer__10_
Info-namiddag van de seniorenraad "Alles over verzekeringen". - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_verzekeringen_herne_foto_deschuyffeleer__6_
Editiepajot_verzekeringen_herne_foto_deschuyffeleer__2_
 

Op uitnodiging van de seniorenraad van Herne verzorgde Roger Millair, verzekeringsinspecteur bij Ethias, in het clublokaal een informatienamiddag over verzekeringen.

Verzekeringen maken een belangrijk onderdeel van de huidige maatschappij uit. De verzekeringnemer betaalt premie aan de verzekeraar. De verzekeraar is verplicht om als tegenprestatie in bepaalde gevallen uitkeringen uit te betalen aan de verzekeringnemer. Juist maar in werkelijkheid wel iets minder eenvoudig.

Welke verzekeringen moeten we wettelijk onderschrijven? Ben ik verzekerd in geval mijn mazouttank zou lekken, want de opruiming kan heel wat kosten? Is een familiale verzekering nog wel nuttig, nu ik geen kinderen meer thuis heb? Hoe zit het met mijn brandverzekering, is mijn inboedel wel genoeg gedekt?

Allemaal onderwerpen waarop de inspecteur in eenvoudige bewoordingen een afdoend antwoord verstrekte. Slotsom was dat er nog heel wat onwetendheid heerst over de materie en dat ook in de verzekeringswereld een verwittigd man of vrouw er twee waard is.

 “Uit de vele vragen mogen we besluiten dat deze informatiesessie heel leerzaam is geweest, alleen hadden wij op ietwat meer aanwezigen gerekend”, aldus voorzitter Paul Peeters.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 05 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief