HERNE – De Kromstraat in een totaal nieuw kleedje

C21

HERNE – De Kromstraat in een totaal nieuw kleedje

Kromstraat__3_
HERNE – De Kromstraat in een totaal nieuw kleedje - © Deschuyffeleer
 
Kromstraat__1_
HERNE – De Kromstraat in een totaal nieuw kleedje - © Deschuyffeleer
 
Kromstraat__4_
HERNE – De Kromstraat in een totaal nieuw kleedje - © Deschuyffeleer
 

Het Broekelenbos en de vallei van de Aerebeek zijn één van de mooiste gebieden van Herne. Doordat er in de Kromstraat geen huizen staan en om er veilig wandel- en fietstoerisme te promoten, heeft het lokaal bestuur vorig jaar beslist de asfaltweg te vervangen door een ‘tweesporenbeton’. Dat is een weg met een landelijk karakter die thans nog enkel toegankelijk is voor zwakke weggebruikers en landbouwverkeer. Die werken zijn thans voltooid. Hiermee mag Herne zich samen met Lennik en Pepingen profileren als ‘trendsetters’.

De Kromstraat is de verbinding tussen Tembroek, de Warlokkestraat en de Aerebeek die ook al in het verleden weinig werd gebruikt door gemotoriseerd verkeer. Voor Ponneken, de Schereweide en de Processiestraat die alle vanuit de Ekkelenbergstraat uitgeven op de Aerebeekstaat verandert er niets.

Recreatieve verbinding

De twee betonstroken zijn 0,90 m breed en de tussenruimte van groen is eveneens 0.90 m. Dit type weg is perfect voor voetgangers en vlot berijdbaar voor landbouwverkeer en fietsers. Dit soort recreatieve verbinding past mooi in een landelijke omgeving. Het voorziene groen tussen de stroken moet van deze weg een aangename route maken en het ‘groen’ accent van de gemeente onderstrepen.

Initieel hielden de herinrichtingswerkzaamheden van de Kromstraat ook het plaatsen van een tractorsluis halfweg de straat in. Bij bepaalde inwoners bleken die werken echter te invasief  te zijn. Daarom wil het lokaal bestuur nu eerst nagaan in hoever de aangebrachte signalisatie doeltreffend zal zijn.  Indien dit niet het geval moest blijken houdt het de plaatsing van een vaste hindernis evenwel nog altijd voor mogelijk.

De Kromstraat verbindt de wandelknooppunten 432 en 433 en de is gelegen op de fietsroute 34.

Deze wegeniswerken gaan gepaard met een investering van 275.000 euro aan eigen middelen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023

archief