HERNE - Sint-Pieter-Herleving krijgt goud

C21

HERNE - Sint-Pieter-Herleving krijgt goud

Editiepajot_s-p-k_fanfare_eremedailles_foto_deschuyffeleer__1_
Mark Janquart en Clément Cattie omringt door hun collega-muzikanten. Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_s-p-k_fanfare_eremedailles_foto_deschuyffeleer__3_
Schepen Devriese - Clément Cattie - Marc Jancquart - burgemeester Poelaert. Foto Deschuyffeleer.
Editiepajot_s-p-k_fanfare_eremedailles_foto_deschuyffeleer__4_
Clément en Marc ontvingen het diploma en de "Medaille voor verdienste in goud" - Foto Deschuyffeleer.
 

De fanfare Sint-Pieter-Herleving uit Sint-Pieters-Kapelle  zette twee verdienstelijke leden in de schijnwerpers. Voor hun 20 jaar trouwe inzet mochten voorzitter Mark Janquart  en schatbewaarder Clement Cattie uit de handen van burgemeester Kris Poelaert een ereteken en een diploma van gouverneur Lode De Witte in ontvangst nemen..

Enige maanden terug vierden de fanfarespelers reeds hun voorzitter Mark Janquart  en hun schatbewaarder Clement Cattie  voor hun 20-jarige inzet als bestuurslid. Thans werd de viering afgesloten met de overhandiging van de medailles van verdienste in goud. De voorbereiding verliep overigens helemaal in het geniep.

Mark was 10 jaar toen hij zijn eerste noten leerde lezen en hij zijn eerste deuntje op de trompet speelde. Als muzikant toont hij nog steeds veel eerbied voor zijn toenmalige leermeester Rudi Deslachmuylder. Een aantal jaren geleden ruilde Mark de trompet voor de bugel. Niet omdat dit instrument hem beter lag maar wel omdat zijn Sint-Pieter-Herleving een nood had aan bugelspelers.

Clément werd lid van de muziekvereniging in 1971. Hij kreeg de nodige basislessen van de toenmalige dirigent Pierre Schollaert . Als jonge muzikant koos Clément voor de bugel. Later gaf hij daarentegen de voorkeur aan de trompet.  

Beiden gaan er prat op te behoren tot een muziekvereniging die leven brengt in de bouwerij. Samen met hun 50 kompanen spelen zijn zowel voor de ontspanning, als voor de muziek en het gezelschap. Sint-Pieter-Herleving viert overigens dit jaar met St-Cécilia haar 90-jarig bestaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief