HERNE – Het lokaal bestuur bedankt ‘Mantelzorgers’ met een bezoek en een kleine attentie

C21

HERNE – Het lokaal bestuur bedankt ‘Mantelzorgers’ met een bezoek en een kleine attentie

Dag_van_de_mantelzorger_herne_2022__1_
HERNE – Het lokaal bestuur bedankt ‘Mantelzorgers’ met een bezoek en een kleine attentie - Sandra, Linda, Manon, Ilse en Nadine - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_mantelzorger_herne_2022__2_
HERNE – Het lokaal bestuur bedankt ‘Mantelzorgers’ met een bezoek en een kleine attentie - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_mantelzorger_herne_2022__4_
HERNE – Het lokaal bestuur bedankt ‘Mantelzorgers’ met een bezoek en een kleine attentie - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van de Nationale Dag van de Mantelzorger, dit jaar overigens al op donderdag 23 juni, brachten schepen Sandra Dero en een viertal leden van de dienst Welzijn, het vroegere OCMW, een hartverwarmend bezoek aan de nagenoeg 131 mantelzorgers in de gemeente. Uit erkentelijkheid voor hun inzet werden allen bedacht met een bedankje, een complimentje en een presentje. Zo werd aangebeld op 38 adressen in Herfelingen, 39 in Sint-Pieters-Kapelle en 54 in Herne.

“De Dag van de Mantelzorger is een dag om stil te staan bij iedereen die anderen met een ziekte, handicap of een andere zorgbehoefte helpt. Het gaat om zorg die de hulpbehoevende als een mantel omgeeft. De mantel is hierbij een metafoor voor alles wat hen kan voorzien van ‘warmte’. Mantelzorgers dragen dan ook een enorme steen bij tot een solidaire samenleving”, aldus de schepen.

Nu toch al meer dan 10 jaar geleden startte het toenmalig OCMW in uitvoering van het lokaal sociaal beleidsplan met een eigen mantelzorgtoelage. Die toelage bedraagt 15 euro per maand. Zij drukt de waardering van het lokaal bestuur uit ten aanzien van de personen die hulpbehoevenden en zieken bijstaan om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. De toelage werd in het leven geroepen ten voordele van de zorgverlener en niet van de zorgbehoevende.

De Welzijn-medewerkers werden op de middag op kosten van hun schepen vergast op een broodjesmaal bij Tartino in de Kapellestraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief