SINT-PIETERS-KAPELLE - Er komt opnieuw een spetterend kermisweekend aan

C21

SINT-PIETERS-KAPELLE - Er komt opnieuw een spetterend kermisweekend aan

Publicatie_ep
SINT-PIETERS-KAPELLE - Er komt opnieuw een spetterend kermisweekend aan - © Deschuyffeleer
 

In de Hernse deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle pakken de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving en haar jeugdafdeling SPH Crescendo drie jaar na hun feestjaar op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september weer uit met een knallend kermisweekend. Zo willen ze definitief een punt zetten achter de moeilijke coronaperiode en weer doen waar ze goed in zijn: mensen samen brengen via muziek en zo het cultureel leven in Herne mee kleur geven.

Concertenreeks ‘Like Us’

Met de concertenreeks die ‘LIKE US’ gedoopt werd ‘zoals we zijn’ hopen ze zowel op vrijdag- als op zaterdagavond in de kerk de mensen van het dorp en omstreken opnieuw samen te brengen en te vermaken via muziek. Ieder jaar willen ze met hun concert inspelen op de actualiteit door er muziek aan te linken. Daarnaast worden verdienstelijke muzikanten tijdens die avonden in de schijnwerpers gezet. Dit alles proberen ze telkens te vatten in een gevarieerd muzikaal programma gaande van klassieke concertstukken tot hedendaagse popmuziek. Belgische componisten als Peter Leroy en Ben Haemhoudts en anderen als Jacob De Haan en Carl Wittrock passeren de revue samen met onder andere bekende Londense bands met muzikanten als Barryman, Buckland, Champion en Martin. Zo willen ze ieders muzikale voorkeur aanspreken en een breed publiek bereiken. Na het concert is er plaats voor gezelligheid op het zomerterras waar er nog nagekeuveld kan worden.

Rommelmarkt en crescendoterras

Op zondagvoormiddag is de jeugdafdeling dit jaar al aan de organisatie van haar 8ste rommelmarkt toe. Een idee dat inmiddels uitgroeide van een eerste bescheiden rommelmarkt tot een grote alom bekende rommelmarkt. Bezoekers zijn welkom van 8u tot 15u om te komen snuisteren tussen de 150 standen. Daarnaast zijn ze ook welkom op het Crescendoterras ter hoogte van Geraardsbergsestraat nr. 22 waar ze even kunnen uitrusten met een lekker drankje en een snack. De opbrengst hiervan gaat naar haar eigen clubkas zodat ze ieder jaar opnieuw haar gratis buurtevenementen kan organiseren. Wie een standje wil bemachtigen kan hiervoor alsnog de contactpersoon aanspreken.

Muziek Anders

SPH Crescendo nodigt op zondagnamiddag voor de 11de keer ook haar special guests uit voor andermaal een spetterende versie van Muziek Anders. Hier krijgen personen met een beperking de unieke kans om samen met het jeugdensemble te musiceren tijdens een optreden. Als volwaardige muzikanten kunnen zij dan mee percussie spelen of dansen en zingen. Gastmuzikanten dienen wel vooraf in te schrijven via uwfanfare@gmail.com . Voorzieningen die met een busje komen of houders van een blauwe kaart kunnen dit best bij inschrijving vermelden zodat de nodige parkeerplaatsen, doorgangsbewijzen en aanrijroutes tijdig kunnen voorzien worden.

Barbecue en zomerbar

Naast muzikaal vertier zal het ook niet ontbreken aan lekker eten en drinken. Zo kan men zondagmiddag tussen 11u30 en 15u00 aanschuiven voor een zomerse barbecue met alles er op en er aan. Wie liever vegetarisch eet komt ook aan zijn trekken met vleesvervangers op het menu. Naast de barbecue zal er ook een uitbreide kaart zijn aan frisdranken, bieren, cocktails en ander lekkere dranken. Ook voor de zoetebekken is er voldoende keuze aan artisanaal ijs van bij Choconelly (Herne) en heerlijke verse pannenkoeken. Een volwassen portie kost 20 euro per persoon en een kinderportie kost 10 euro per persoon. Wie nog geen kaarten kocht kan dit de dag zelf nog doen aan de kassa aan dezelfde prijzen.

Online verkoop

Wie graag kaarten wil kopen voor de optredens of wie zich graag nog wil inschrijven voor de rommelmarkt kan dit online doen via de desbetreffende qr-codes die terug te vinden zijn op bijgesloten affiche.

Meer info via www.uwfanfare.be  of via deze Facebookpagina

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief