Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens

C21

Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens

Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__1_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__1_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__2_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - Steven Vander Eeckt, Sven Beerens, Jeroen Hofmans en Ghislain Alaert - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__4_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - Steven Vander Eeckt, voorzitter van de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders Herfelingen © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__5_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__6_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__7_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__8_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - Eric Eeckhoudt, Sven Beerens en Jeroen Hofmans - © Deschuyffeleer
 
Wbh_dirigeerstokje_van_hofmans_naar_beerens__3_
Dirigeerstokje van De Ware Broeders gaat van Jeroen Hofmans naar Sven Beerens - © Deschuyffeleer
 

Na een mooie en succesvolle periode van 18 jaar geeft dirigent Jeroen Hofmans het vermaard dirigeerstokje van de Koninklijke Fanfare De Ware Broeders Herfelingen door aan Sven Beerens. Het champagneconcert van begin november in het CC 't Vondel in Halle was het allerlaatste concert onder zijn muzikale leiding. In het Bavocentrum werden de talrijke muziekvrienden van Jeroen uitgenodigd op de officiële overdracht van het dirigentschap. Het werd een plechtig moment met een aaneenschakeling van vele mooie herinneringen, vele indrukwekkende belevenissen, vele dankuwels maar ook met vele blijken van spijt en nostalgie. De Ware Broeders hebben de afgelopen 18 jaar Jeroen immers gekend als een joviale, vriendschappelijke, enthousiaste en ook bekwame en gewetensvolle collega-muzikant.

Jeroen Hofmans

Jeroen Hofmans (49) is afkomstig uit Buizingen en woont nu in Sint-Rochus/Halle. Na een tweejarig buitenlands avontuur met Up with People studeerde Jeroen Farmaceutische en Biologische Laboratoriumtechnologie. Na die studies ging hij aan de slag in het onderwijs in Don Bosco Halle. Na 17 jaar les biologie en farmacie te geven stapte hij over naar de functie van adjunct-directeur binnen dezelfde school, een functie die hij tot op heden nog bekleedt. Zijn vrije tijd spendeert Jeroen aan politiek en cultuur.

Muzikaal studeerde Jeroen notenleer, slagwerk, harmonie en HaFaBradirectie (professioneel dirigent) aan de academies van Halle, Anderlecht en Mechelen. Als slagwerker is hij vast verbonden aan Brassband Buizingen. Hij speelt ook regelmatig als solist. Bovendien is hij één van de peetvaders van het dweilorkest D’(h)opmaten waarvoor hij ook de muziek schrijft. Tot dusver was hij uiteraard ook dirigent bij de Ware Broeders.

Op de vraag ‘waarom’ is het antwoord:  “Na al die jaren begon mijn inspiratiebron om telkens de Ware Broeders op een originele manier te doen schitteren wat te tanen. Met Sven kunnen zij terug genieten van ‘nieuw bloed’ en een ‘nieuw elan’ en dat kan de Ware Broeders-vlam alleen maar doen aanwakkeren”.

Sven Beerens

Voorzitter Steven Vander Eeckt over de nieuwe dirigent: “Onze fanfare zocht en vond met Sven Beerens (42) een nieuwe gedreven opvolger voor Jeroen. Voor de Ware Broeders is hij alles behalve een onbekende. Hij is een veertiger en woont in Zottegem. Bij vorige Ware Broeders-concerten bood hij meer dan eens versterking. Zijn specialisatie is het volledig gamma aan slaginstrumenten gaande van de cymbal tot de grote trom. Met weliswaar elk hun eigen slagtechniek hebben ze voor Sven evenwel maar weinig geheimen.”

Sven is een professioneel muzikant met een vorming van 5 jaar conservatorium en een dirigentenopleiding achter zich. Professioneel is Sven leerkracht slagwerk in de GO! Kunstacademie De Poel in Gent en in de academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik.

Directeur Sarah Copriau van de Academie MWD Gooik: “Dat Sven, naast lesgever slagwerk en groepsmusiceren in onze muziekschool, ook dirigent wordt bij de Ware Broeders kunnen we alleen maar toejuichen. Dat kan de nauwe en goede samenwerking die wij met de Herfelingse fanfare al jaren onderhouden alleen maar bestendigen en zelfs bevorderen. Jongelingen die zich willen bekwamen in de muziekkunsten kunnen overigens de eerste twee jaar notenleer volgen in de schoot van de fanfare waarna dan kan aangesloten worden bij de afdeling Herne”.

Overdracht

Inzet, begeestering en toewijding aan De Ware Broeders gedurende 18 jaar dat verdient meer dan een passe-partout-dankuwel. Zo dachten voorzitter Steven Vander Eeckt en zijn 10-koppig bestuur en de nagenoeg 60 muzikanten er althans over. In het Bavocentrum, de thuishaven van de fanfare, was dan ook alles in gereedheid gebracht om zowel het einde van het hoofdstuk Jeroen als het nieuw begin met Sven passend in de muzikale verf te zetten. In de verschillende getuigenissen werd Jeroen beschreven als een muziekman met een gedegen muzikaal inzicht, met overredingskracht, met verbeelding en first of all met een goede dirigeerslag,

Het waren de Jonge Ware Broeders onder de leiding van hun dirigent Mike Similon die reeds in de namiddag met een kort gelegenheidsconcertje de overdracht mochten inluiden. Het gezellig samenzijn kaderde tevens in de jaarlijkse viering van de patroonheilige St-Cecilia waarbij een etentje niet kon ontbreken. Dat souper mondde dan verder uit in een ere-saluut aan uittredend dirigent Jeroen en een hartelijk welkom aan zijn opvolger Sven.

Niet alleen dirigent Jeroen Hofmans mocht delen in de lof- en dankbetuigingen. Ook Eric Eeckhoudt (64) vond de tijd gekomen om na 25 jaar zijn functie van schatbewaarder over te hevelen naar een jongere collega. Het is bestuurslid Truus Van Den Broeck die voortaan de financiële administratie van de vereniging van hem overneemt. Ook hij werd passend bedankt voor het jarenlang dienstbetoon.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief