HERNE/HERFELINGEN – Eerste infoavond rond de burgerbudgetten

C21

HERNE/HERFELINGEN – Eerste infoavond rond de burgerbudgetten

Burgerbudget_herfelingen_1
HERNE/HERFELINGEN – Eerste infoavond rond de burgerbudgetten - Aankondiging
 

Herne heeft in zijn meerjarenplan 2020-2025 de ambitie uitgesproken om enerzijds zijn inwoners nauwer te betrekken bij het beleid en anderzijds de samenwerking tussen zijn inwoners te vergroten. Daarom lanceert het lokaal bestuur nu zijn programma burgerbudgetten voor de vier woonkernen waarmee een vooropgesteld budget van vier keer 65.000 euro is gemoeid.

Participatie

Met het burgerbudget wil het lokaal bestuur zijn inwoners, verenigingen en organisaties uitnodigen om actief te participeren aan het beleid en in die zin projecten in te dienen en uit te voeren. Om het draagvlak bij de burgers voor die projecten te vergroten mogen de inwoners via een deliberatieforum ook mee beslissen over de ontvankelijk verklaarde projectvoorstellen. De subsidies worden verleend om participatie, co-creatie en gemeenschapsgevoel tussen de inwoners te stimuleren.

Voor elke deelgemeente wordt een aparte oproep gelanceerd. Herfelingen komt als eerste aan de beurt. Een infoavond is voorzien op woensdag 7 december om 20u  in het Bavocentrum, Steenweg Asse 231, 1540 Herfelingen. De data van de infoavonden voor de drie andere woonkernen worden later bekendgemaakt.

Nadere info via deze linken:
https://www.herne.be/herne-en-bestuur/burgerbudgetten
Aan de slag met een burgerbudget van 260.000 euro -  https://www.editiepajot.com/regios/13/articles/75995 
of via burgemeester Kris Poelaert: kris.poelaert@herne.be  - 0475/47 50 03 en schepen van communicatie Lieven Snoeks: lieven.snoeks@herne.be   - 0476/90 66 79 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2023

archief