HERNE - Jonge Ware Broeders reiken rapporten uit

C21

HERNE - Jonge Ware Broeders reiken rapporten uit

Editiepajot_rapport_jonge_ware_broeders_foto_deschuyffeleer__1_
Marlies Van Schoors, Voorzitter Jonge Ware Broeders - Rudy Sterckx, leraar en dirigent - Martine Cosyns, lerares en Ghislain Alaert Vorzitter De Ware Broeders - Foto Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_rapport_jonge_ware_broeders_foto_deschuyffeleer__2_
Voorzitter Marlies Van Schoors - Foto Deschuyffeleer.
 
De_jonge_ware_broeders_foto_van_schoors__1_
 

De fanfare De Jonge Ware Broeders reikte in het Bavocentrum in Herfelingen de jaarlijkse rapporten van de leerlingen van haar muziekschool uit. Het geheel werd ingekleed met een optreden van de leerlingen.

“Dit jaar beëindigen 37 jongeren tussen de 10 en 18 jaar, waarvan 16 uitsluitend voor notenleer, met vrucht het muzikaal schooljaar”,  weet lerares notenleer Martine Cosijns. “Zij zijn dan ook allen enorm blij en fier hun muzikale vorderingen aan het publiek te mogen voorstellen. Voor sommigen is het zelfs de eerste keer dat zij in het publiek optreden”.

Ook het muzikaal schooljaar loopt van september tot juni. De leerlingen worden opgedeeld in leeftijdsgroepen met ieder een afzonderlijk leerprogramma. De leerlingen tussen 8 en 10 jaar krijgen hoofdzakelijk notenleer en theorie voorgeschoteld. In de groep tussen 10 en 13 jaar wordt er overgegaan tot de instrumentkeuze en wordt ook de notenleer verder vervolmaakt. Vanaf 13 jaar krijgen de jonge muzikanten een meer uitgebreide instrumentenles, worden zij ingeschakeld in het samenspel en worden zij voorbereid op hun intrede in de fanfare. De leerlingen komen hoofdzakelijk uit Herfelingen, Kokejane, Pepingen en Heikruis.

“Een fanfare telt nagenoeg 15 instrumenten met als meest populaire de klarinet, de dwarsfluit, de saxofoon, de trompet en het slagwerk”, geeft voorzitter Ghislain Allaert graag mee. “Onze jeugdwerking is overigens op termijn essentieel voor het voortbestaan van onze fanfare”, weet de voorzitter nog.

Volgend schooljaar gaan de Jonge Ware Broeders terug van start met een notenleerklas voor groentjes. Iedere week zijn er twee lestijden van ieder 90 minuten. De lessen gaan door in de gebouwen van De Regenboog en zijn gratis. Inschrijven kan bij marliesvanschoor@telenet.be - 0474/45 59 83.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief