HERNE - Laatstejaars zwaaien af

C21

HERNE - Laatstejaars zwaaien af

Collage_godelieve_deschuyffeleer
Uit dankbaarheid - Foto's Deschuyffeleer
 
Editiepajot_laatste_schooldag_regenboog_foto_deschuyffeleer__17_
Editiepajot_laatste_schooldag_regenboog_foto_deschuyffeleer__2_
Editiepajot_laatste_schooldag_regenboog_foto_deschuyffeleer__16_
 

Het zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool Regenboog in Herfelingen heeft niet alleen de nacht op school doorgebracht, er werd ook flink gebarbecued. En om het gebeuren helemaal uniek te maken werden de leerlingen samen met de juffen getrakteerd op een flinke nachtwandeling.“Gelukkig was het helemaal niet koud en was er ook geen regen te bespeuren ” aldus Jean-Luc Deherder, voorzitter van het Oudercomité.

Directrice Reni Thienpondt : “Over enkele uren trekken deze laatstejaars de schoolpoort dicht en zwermen zij naar andere schooloorden.. Velen ervaren deze laatste activiteit dan ook met een beetje hartenpijn. Afscheid nemen is nooit aangenaam vooral een afscheid van vriendjes en vriendinnetjes die je kent sinds de peuterklas. Naar jaarlijkse gewoonte tracht de Regenboog samen met het oudercomité de pijn wat te verzachten door van dit afscheid iets leutigs te maken.”

“Ik vind het echt jammer dat er op deze school geen middelbaar onderwijs is.” vertelt maxim “Ik had gerust wel wat langer willen blijven. Volgend jaar ga ik vermoedelijk studeren in Halle. Ik zou later heel graag fotograaf willen worden”.

Ook het gezamenlijk ontbijt viel best in de smaak. Hierbij kregen de kornuiten het gezelschap van ouders, leerkrachten, schooldirectie en een delegatie van het gemeentebestuur.

 In de namiddag konden klein en groot op de kinderfuif nagenieten met de nodige decibels.

Gans de organisatie werd mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van het oudercomité. Voorzitter Jean-luc Deherder : “Zo’n 24-uren-organisatie vergt een degelijke voorbereiding. Gelukkig vormen wij samen met de schooldirectie en de leerkrachten een echt geolied team”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief