HERNE – Krijgt de 100-jarige Germaine ook van u een kaartje?

C21

HERNE – Krijgt de 100-jarige Germaine ook van u een kaartje?

Kaartje_germaine_100
HERNE – Krijgt de 100-jarige Germaine ook van u een kaartje? - © Deschuyffeleer
 
Germaine_vanderroost_en_burgemeester_kris_poelaert
HERNE – Krijgt de 100-jarige Germaine ook van u een kaartje? - © Deschuyffeleer
 

Germaine Vanderroost wordt op donderdag 22 december 100 jaar. Zowaar een verjaardag om niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. Ook hier ging vanuit het lokaal bestuur een organisatieteam aan de slag om die verjaardag te voorzien van de nodige glans, luister en feestelijkheden. Vanuit de familie werd de voorkeur uitgesproken die viering te laten doorgaan op zondag 18 december. De plaats van afspraak is dan De Kring in het centrum.

Wordt Herne de gemeente met de meeste ervaring in vieringen van honderdjarigen? Zo te zien luidt het antwoord volmondig ‘ja’. In één maand tijd kan groot-Herne immers prat gaat op TWEE honderdjarige inwoners die daarenboven nog heel gezond en zelfstandig leven en wonen. Na Regina Vanlathem (Herfelingen) is het thans de beurt aan Germaine Vanderroost (Herne centrum) om gevierd te worden.

De levensloop van Maria Theresia Germaine Vanderroost begint bij haar geboorte in de Breemstraat tijdens de langste nacht van het jaar 1922. Toen zij 16 was verhuisde zij samen met haar ouders Adolf Vanderroost en Octavie Splingaer en haar jongere broer Gaston naar het centrum. In 1948 trouwde zij met Marcel Vanhove uit de Rankhove. Het gezin vestigde zich in Herne-centrum op de locatie van het huidige gemeentehuis en baatte er een veevoederbedrijf/café/textielwinkel uit... Hoe het de honderdjarige verder vergaat is thans nog een publiek geheim.

Wel is zeker dat ook Germaine gevoelig is voor het ontvangen van een kleine attentie. Jong of minder jong, iedereen krijgt graag een verjaardagskaartje. Zo ook Germaine. Familie, buren,  het lokaal bestuur en sympathisanten  roepen dan ook op haar zoveel als mogelijk verjaardagskaartjes te bezorgen. Die kaartjes kunnen ofwel gedeponeerd worden of opgestuurd worden naar haar woonadres Grotestraat, 29 in 1540 Herne.  

De betrachting is ten minste 100 verjaardagskaartjes te verzamelen die dan ook allemaal zullen dienen om de feestlocatie op te smukken.

Een kaartje kost haast geen geld en u maakt er én Germaine én haar familie én de ganse dorpsgemeenschap bijzonder blij mee.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief