Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in

C21

Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in

1_bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___4_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___3_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___5_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___6_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - Schepen Kris Degroote en Kiki To - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___7_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - Voorzitter Joeri Vannimmen en coach Sven De Rom - © Deschuyffeleer
 
2_bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___8_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - Andreas Ghijsels (BCH) - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___1_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___9_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - Kiki (Man-Kei) To - © Deschuyffeleer
 
Bch_tornooi__dec_2022_hernekouter___10_
Badmintonclub HERNE ziet toekomst opnieuw rooskleurig in - © Deschuyffeleer
 

In de sporthal de Hernekouter organiseerde Badmintonclub Herne (BCH) zijn jaarlijks tweedaags nationaal tornooi voor spelers geklasseerd in de rangen van 1 tot 12. Zaterdag werden 167 dubbels afgewerkt en op zondag hadden de organisatoren 112 enkelspelen in aanbod. Alles te samen goed voor 228 spelers en speelsters die het gure winterweer trotseerden om het beste van zichzelf te kunnen geven. Zij kwamen van over het ganse land met deelnemers vanuit Brussel, Lokeren, Dendermonde, Geraardsbergen, Antwerpen, Edingen, Doornik, Nijvel tot Charleroi toe. Het tornooi was ook de plaats van afspraak voor rolstoelgebruikers. De blikvanger hierbij was clublid Kiki (Man-Kei) To (36) die in november nog zilver behaalde  in dames dubbelspel op het wereldkampioenschap Para Badminton in Tokyo.

Coronadipje

Langzaam maar zeker kruipt ook BCH uit de coronaput. Voorzitter Joeri Vannimmen (Flieterkouter Tollembeek) heeft er alleszins een goed oog in. “Vooral 2020 en 2021 zijn jaren die ook voor onze sportvereniging bijster weinig of geen goede sporen nalieten. Competities en tornooien waren aan banden gelegd en onze spelers stonden op non actief. Velen zochten dan ook hun heil in buitensporten waarbij de coronarestricties veel minder impact hadden. Nu we er terug mogen van uit gaan dat het coronaleed achter de rug is, was het ook voor onze club het moment om met gebundelde krachten BCH als sportvereniging en als vriendenkring terug op de juiste rails te zetten.

Op sportief vlak zien we thans dat één voor één de verdwaalde schaapjes de weg naar hun veilige stal terugvinden. Vanuit het bestuur hebben wij dan ook van de 40ste verjaardag van ons clubbestaan gretig gebruik gemaakt om het onze leden, groot en klein, zo aangenaam mogelijk te maken. Naast het sporten op zichzelf investeren wij ook veel in randactiviteiten die de sport- en clubgeest, de motivatie en het samenhoren willen en kunnen aanzwengelen.

BCH 40 jaar

Die randactiviteiten maken mee dat het clubleven bij BCH nu terug op volle toeren draait. Zo hebben wij in het thans lopende badmintonseizoen in oktober al een kwis georganiseerd, in november was er een après-ski-muziek-avond met entertainment en staan er voor begin 2023 nog een nieuwjaarsreceptie, een MTB-gebeuren en een verlengd weekend aan zee met leden en familie op de agenda. Dat alles omdat BCH een club wil zijn waar sporten belangrijk is maar waar ook verder wordt gekeken dan die sport. Wij willen ook een thuis zijn voor onze leden waar een sfeer heerst waarbij iedereen het gevoel heeft dat hij belangrijk is en er bij hoort.

En uiteraard…. Badminton is een geweldige sport die in onze regio met Herne als draaischijf flink wat succes kent. Dat hebben wij te danken aan de goede infrastructuur en accommodatie van de Hernekouter evenals aan de goede clubwerking met een gedreven bestuur en waardevolle jeugdcoaches. Dat bestuur bestaat uit een zeskoppig team Marcel Kuiper, Jeroen Casier, Stijn Deherder, Kelly Bauwens, Flore Letouche, Bram Bontinck en ikzelf als voorzitter”.

Trainingen

De wekelijkse werking van BCH spitst zich aan de ene kant toe op volwassenen in de categorieën recreanten, competitie, senioren en G-badminton. Die trainen meestal op dinsdag en donderdag. Die trainingen omvatten  vrijspel en wedstrijdvoorbereiding. Voor de jeugd dan weer, opgedeeld in de groepen 6-9-jarigen, 9-12-jarigen, 12-14-jarigen en de 14-16-jarigen, zijn er trainingen op woensdag en vrijdag. Zij worden begeleid door voorzitter Joeri Vannimmen en de bestuursleden Jeroen Casier, Kelly Bauwens en Marcel Kuiper en door Gerlinde Truyens en Marvin Debuyst.

Speciale vermelding voor speciale sporters

Er wordt doorgaans wel gezegd ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ maar als het over competitie gaat is winnen geen bijkomende pietluttigheid. BCH gaat prat op de resultaten van al zijn leden maar is toch ook bijzonder trots op Vincent Stradiot en Lisa Van Damme te mogen rekenen. Zowel hij al zij zorgen er regelmatig voor dat ook BCH op het winnaarspodium vertegenwoordigd is.

In dat lijstje van winnaars komt men uiteraard ook terecht bij Kiki (Man-Kei) To. Ook zij was er op het tornooi bij. Toen in 2012 ook het G-badminton in Herne opstartte was Kiki één van de eerste aangesloten leden. Wat recreatief begon mondde in 2015 uit op deelnames aan internationale tornooien en zo werd meteen ook de eerste stap gezet in het competitief circuit  Dat circuit legde topatlete Kiki geen windeieren. Haar jongste roemrijk resultaat dateert van amper een maand geleden toen ze zilver behaalde  in dames dubbelspel op het wereldkampioenschap Para Badminton in Tokyo. Samen met coach Sven De Rom -  ook al een oudgediende van BCH -  is het thans overigens al alle hens aan dek in de voorbereiding naar de Paralympische spelen in Parijs in 2024.

De komende weken worden alleszins nog bijzonder druk voor BCH. Met goed 70 spelers tussen de 6 en 16 jaar zet de afdeling alles op alles om ook op zaterdag 14 januari tijdens het Nationaal Jeugdtornooi ( ook in de Hernekouter) de kleuren van BCH zo goed als mogelijk te verdedigen.

De resultaten van het nationaal tornooi met als prijzenpot 2400 euro zijn tee lezen op https://www.badmintonvlaanderen.be/sport/winners.aspx?id=4AB200D5-ADC4-4F0B-9F5B-C6C7B7F4EF80

Meer info over de club en het lidmaatschap op https://www.bcherne.be/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2022
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief