HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade

C21

HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade

Kerstparade_2022_2
HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade - © Deschuyffeleer
 
Afspraak_kerstparade
HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade - © Deschuyffeleer
 
Tractorenparade_route_2022
HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade - © Deschuyffeleer
 
Kubus_mayken_herfelingen
HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade - © Deschuyffeleer
 
Kindertractor
HERNE/HERFELINGEN - Zet jullie schrap voor een feeërieke kerstparade - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 17 december trekt de verlichte en versierde tractorenparade terug door de gemeente. Die avond zijn het de Landelijke Gilde afdeling Herne met voorzitter Brent Roobaert en de afdeling Herfelingen met voorzitter Bart Vannerom die samen de kerstperiode inluiden met een verlichte en versierde tractorparade. Die activiteit geniet ook van de bijzondere steun van de lokale bvba Allebosch-agri die met een assortiment van zes Deutz Fahr-tractoren de parade mag afsluiten. De parade mag ook rekenen op de sympathie vanuit het gewest met consulent Tim Kiekens en wordt tevens - samen met alle kerstparades die er op uitrekken in heel Vlaanderen - belicht via een spotje op Radio2.

Voor de tweede editie van dit groots evenement geven de organisatoren afspraak op een nieuwe locatie. Vanaf 16u wordt er verzameld in de Mollestraat in Herfelingen. Het administratief trefpunt is aan kubus Mayken. Daar is het Leen Decrick die de inschrijvingen checkt en noteert.  

Eénrichtingsverkeer van Heikruis naar Herfelingen

Zowel deelnemers als publiek dienen er rekening mee te houden dat het verkeer in de Mollestraat vanaf de middag enkel toegelaten is in de richting van Heikruis naar Herfelingen. Elke doorgang behalve voor voetgangers en fietsers zal dan ook aan het kruispunt Steenweg Asse en Mollestraat verboden zijn.

De eindejaarsperiode staat garant voor heel wat sfeer dankzij de tractorstoeten. In december zorgen landbouwers niet alleen voor het lekkers op de feesttafel, maar ook voor sfeer en gezelligheid. Dat was in groot Herne vorig jaar al het geval. Een kilometerslange kolonne van kleine maar vooral grote landbouwvoertuigen in het gezelschap van ook een paar vrachtwagens wisten toen op hun parcours doorheen groot Herne vele honderden kijklustigen te trakteren op een schouwspel van licht, kleur en bij wijlen ook op de nodige decibels. Dit jaar besloten echter de Pajottenlandse gemeentebesturen in samenspraak met de politie het aantal deelnemers te beperken tot 80.

Ook dit jaar zullen de feestelijk uitgeruste voertuigen kriskras door Herfelingen, Kokejane, en Sint-Pieters-Kapelle rijden. De eindbestemming is Herne-centrum waar zowel de deelnemers aan de parade als het publiek zullen kunnen genieten van hapjes, tapjes, leute en muziek. 

Kinderparade in Herne-centrum

Op het kaatsplein, achter het Hernse gemeentehuis zijn er vanaf de late namiddag reeds stands met hapjes en tapjes.  Om ook het jong volk te betrekken wij het evenement hebben de organisatoren op die aankomstplek voor hen aangepaste animatie voorzien. Al vanaf 17u30 krijgen kinderen van 4 tot en met 10 jaar hun eigen parade. Hierbij kunnen zij een gebruik maken van zowel gepimpde tractoren als go-carts. Alles speelt zich af op een veilige afgebakend terrein.

De jonge deelnemers krijgen een uitgetekend parcours aangeboden waar naar hartenlust met de rijk versierde rijtuigen kan getoerd worden en waar ook de toeschouwers ruimte genoeg hebben om toe te kijken en het kinderspektakel te bewonderen. Wie kinderen zegt, zegt  ook traptractoren en trapgo-carts met al dan niet hun aangepaste accessoires.  Elektrische tractoren en elektrische go-carts zijn toegelaten zover zij behoren tot het gamma kinderspeelgoed. Diezelfde kinderrijtuigen met afstandsbediening zijn niet toegelaten.  Het is belangrijk dat er minstens één volwassen persoon in de buurt is om de veiligheid te blijven waarborgen. Iedere deelnemer wordt beloond met een goodiebag. De drie primussen die door de jury werden weerhouden als de meest originele exemplaren krijgen daarenboven een extra prijs toebedeeld.

De kerstparade on the road

De caravaan vertrekt in de Mollestraat om 18u30 stipt. Voordien kan bij een ontspannen babbel en  als verwelkoming aan de hoeve van Bart en Leen Balé/Vannerom  (Mollestraat 1), genoten worden van een lekkere, warme soep.

Alle deelnemende tractors worden voor vertrek bezichtigd en gekeurd. De organisatoren voorzien de drie meest indrukwekkend en originele exemplaren van een unieke prijs. Hun aankomst in het centrum is voorzien rond 21u. Intussen is het ook daar feesten geblazen. Voor de sfeermuziek zorgt Hernenaar Olivier Backvis van DB Pro Events by DJ4t6. Na het kerstconcert in de Sint Petrus en Pauluskerk krijgt hij versterking van de muzikanten van ’t Muziek. De inkomkaarten voor dat concert geven trouwens ook recht op een gratis consumptie op de feestlocatie van de kerstparade.

Parcours

Mollestraat/Steenweg Asse Herfelingen
Sint-Niklaas-kerk
Sint-Niklaasstraat
Steenweg Asse
Van Cauwenberghelaan
Lindestraat
Grotestraat
Moerstraat
Groenstraat
H. Geeststraat
Edingsesteenweg
Geraardsbergsesteenweg
Brikstraat
Geraardsbergsestraat
Geraardsbergsesteenweg
Breemstraat
Stationsstraat
Centrum Herne
Kaatsplein achter gemeentehuis Herne

Nadere informatie kan ingewonnen worden bij Bart Vannerom, telefonisch via 0472/580.725 of per e-mail naar bartvannerom@hotmail.com

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief