EDINGEN – Albert 1-laan (av Albert 1er) wordt Koning Ridder-laan (av Roi-Chevalier)

C21

EDINGEN – Albert 1-laan (av Albert 1er) wordt Koning Ridder-laan (av Roi-Chevalier)

Naamverandering_edingen
EDINGEN – Albert 1-laan (av Albert 1er) wordt Koning Ridder-laan (av Roi-Chevalier) - © Deschuyffeleer
 

Op de laatste gemeenteraad van de stad Edingen stond een wijziging van de straatnaam van de avenue Albert 1er/Albert1-laan geagendeerd. Het college stelde voor de naam ‘Avenue Albert 1er/Albert 1-laan’ te wijzigen in ‘avenue du Roi-Chevalier’. Dit voorstel om een oplossing te bieden aan het probleem van de verwarring van deze weg met de rue Roi Albert/Koning Albertstraat. Die gelijkenis was in het verleden de oorzaak van gebeurlijke  vertraagde tussenkomsten van de hulpdiensten.

Als gevolg aan die problematiek, hadden de buurtbewoners gevraagd om de Avenue Albert 1er/Albert 1-laan te hernoemen  en de straat ‘Petit Parc/Klein Park’ te noemen.

Het college aanvaardde de naamswijziging, maar stelde zonder overleg de naam ‘Avenue Roi Chevalier/Koning Ridder-laan’ voor. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan de naam ‘Petit Parc’ in plaats van "Roi Chevalier’.  ‘Petit Parc’ is een naam die nu al iedereen kent en gebruikt en is ook wel makkelijk te vertalen.

Vanuit Ensemble Enghien (Marc Vanderstichelen) werd voorgesteld de 2 mogelijke benamingen aan de raad ter stemming voor te leggen. De meerderheid was de mening toegedaan dat ’Petit Parc’ het begrip inhoudt van een locatie dat meer dan één straat omvat en hetgeen dan ook en opnieuw tot verwarring kan leiden.

De stemming gaf 7 stemmen voor ‘Petit Parc’, één onthouding en 13 stemmen voor ‘Avenue Roi Chevalier".

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief