HERNE – Park Ter Rijst is opnieuw het decor voor een nieuwe Start to run

C21

HERNE – Park Ter Rijst is opnieuw het decor voor een nieuwe Start to run

Str_2023
HERNE – Park Ter Rijst is opnieuw het decor voor een nieuwe Start to run - © Deschuyffeleer
 

Zoals de 14 vorige jaren wordt ook in Herne op de eerste dinsdag van april de ‘Start to Run’ opnieuw op gang getrokken. Samen met coach Jean-Luc Deherder worden dan op dinsdag en donderdag de loopschoenen aangetrokken. De achterliggende intentie is zó in 10 weken tijd een aanvaardbare conditie op te bouwen. Afspraak hierbij is 19u30 op de parking Ter Rijst gelegen aan de Steenweg Asse in Herfelingen. Het loopterrein is het park Ter Rijst.

De eerste afspraak

Start to Run is een loopprogramma dat sinds 2001 al tienduizenden Vlamingen de smaak van het lopen heeft bijgebracht.

Omwille van zijn vele mogelijkheden kiest Jean-Luc als oefenterrein voor het  domein Ter Rijst gelegen aan de steenweg Asse-Edingen tussen Kokejane en Herfelingen. De ruime parking, de goede wegen en de prachtige dreven lenen zich uitstekend tot wandelen en joggen.

Wie aan zijn of haar conditie wil werken en deel uitmaken van het gezelschap wordt vanaf 4 april iedere dinsdag en donderdag om 19u30 verwacht.

Om de twijfelaars enigszins een duwtje in de rug te bezorgen geeft Jean-Luc alvast ook de top-10 mee van de weerlegde smoezen :

  • Ik ben te moe  - Extra bewegen na een werkdag levert juist meer energie op en verfrist. Je wordt minder snel moe als je voldoende beweegt en je voelt je fitter.
  • Ik heb geen tijd  - Je hoeft niet veel extra tijd te voorzien. Door kleine aanpassingen in je dagelijkse activiteiten stapel je heel de dag 'beweegtijd' op.
  • Ik beweeg al genoeg  - Beweeg je echt 30 minuten per dag? Dan ben je goed bezig! Maar hoe meer je beweegt, hoe beter je je zal voelen.
  • Ik ben te dik  - Wat meer bewegen zorgt er, samen met het aanpassen van je voeding, voor dat je gewicht kan verliezen.
  • Ik ben geen sportief type  - Om voldoende te bewegen hoef je echt niet sportief te zijn. Er zijn heel wat mogelijkheden om meer te bewegen in je dagelijks leven.
  • Ik heb gezondheidsproblemen  - Bewegen is vaak goed voor de gezondheid, ook tijdens revalidatie en herstel. Vraag je arts advies over wat je kan en mag doen.
  • Ik ben te oud  - Oudere mensen die meer bewegen blijven langer fit en hebben minder kans om te vallen. Ook botontkalking krijgt minder kans.
  • Bewegen is duur  - Bewegen is veelal gratis : wandelen, tuinieren, … Vaak kan je zelfs besparen door te bewegen zoals benzine besparen door de auto thuis te laten.
  • Het is te laat om te beginnen sporten  - Het is nooit te laat om extra te bewegen. Je zal zien, je voelt je fitter en een goede conditie zorgt ervoor dat je volop van je vrije tijd kan genieten.
  • Ik hou het toch niet vol  - Er wordt rekening gehouden met iedereens mogelijkheden. En…. het is leuker en je stimuleert elkaar om vol te houden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief