HERNE – Zwerfvuil ruimen….. ik doe mee!

C21

HERNE – Zwerfvuil ruimen….. ik doe mee!

Van_maandag_20_maart_tot_en_met_zondag_2_april
HERNE – Zwerfvuil ruimen….. ik doe mee! - © Deschuyffeleer
 

Het lokaal bestuur roept zwerfvuil een halt toe en organiseert daartoe een grote zwerfvuilactie. De campagne loopt dit jaar van maandag 20 maart tot en met zondag 2 april.  Er wordt opnieuw een beroep gedaan op inwoners, scholen, verenigingen,… kortom iedereen  om samen de handen uit de mouwen te steken  voor een propere en leefbaardere gemeente. Samen geven we dan ook twee weken lang  onze straten en voetwegen een grondige schoonmaakbeurt.

Zwerfvuil is overal en vergaat erg traag. Soms zelfs helemaal niet.  Het heeft een negatieve impact op onze omgeving en het milieu.  Ook in onze gemeente is achtergelaten afval nog steeds een probleem.  Velen willen nog steeds niet begrijpen dat het openbaar domein geen vuilnisbelt is. Velen leven nog steeds met de gedachte: iemand anders zal mijn troep wel opruimen. En… velen hebben de mond vol over alles en nog wat dat anders zou moeten maar gedragen zichzelf - liefst in het geniep – als een perfecte sluikstorter en bijgevolg als een schaamteloze  burger.  

Scholen, jeugd- en andere verenigingen, milieubewuste burgers, kortom iedereen die begaan is met de netheid van de omgeving wordt aangespoord om een handje toe te steken om bermen, grachten, pleinen en groenhoekjes van storend zwerfvuil te ontdoen. Samen vraagt het maar een kleine moeite om dit probleem aan te pakken want vele handen maken licht werk!

Materiaal aanvragen en traject registeren

De vrijwilligers van voorgaande opruimacties werden reeds gecontacteerd voor deelname.  Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden door te mailen naar zwerfvuilactie@herne.be   en hun traject doorgeven. Het lokaal bestuur zorgt voor (zolang de voorraad strekt): pmd- en restafvalzakken, fluo hesjes, grijpers en handschoenen.

Wat doen met het ingezameld zwerfvuil ?

Volle zakken kunnen op het traject achtergelaten worden.  Na melding van de exacte locatie via zwerfvuilactie@herne.be  worden de afvalzakken opgehaald door de technische dienst. Om te kunnen nagaan hoeveel zwerfvuil verzameld werd, vraagt het lokaal bestuur de zwerfvuilzakken niet aan te bieden via de standaard afvalophaling van Intradura.

In een mooie en propere gemeente wonen?  Dat willen we toch allemaal!

Voor meer informatie, kan u terecht bij bevoegd schepen van milieu kris.degroote@herne.be  (0478 23 35 54).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief