HERNE - Opnieuw sterk internationaal deelnemersveld verwacht op dameskoers De Markspurters

C21

HERNE - Opnieuw sterk internationaal deelnemersveld verwacht op dameskoers De Markspurters

Dameskoers_2023
HERNE - Opnieuw sterk internationaal deelnemersveld verwacht op dameskoers De Markspurters - © Deschuyffeleer
 
Dameskoers_de_markspurters_2023_2
HERNE - Opnieuw sterk internationaal deelnemersveld verwacht op dameskoers De Markspurters - © Deschuyffeleer
 

Het gonst dezer dagen van wielerbedrijvigheid in onze contreien. Na Herfelingen vorig weekend en Tollembeek vandaag is het komende woensdag 26 april 2023 de beurt aan wielerclub De Markspurters om in het centrum van Herne uit te pakken met een koers. Dat wordt dan een individuele nationale wedstrijd voor dames in de categorie Elite Women 1.15 A. Net zoals vorig jaar maakt ook die organisatie deel uit van de Ladies Cycling Trophy van Cycling Vlaanderen. Ook deze keer mag de organiserende wielerclub van voorzitter Luc Troncquo zich opmaken voor het opvangen van een sterk internationaal deelnemersveld.

De Markspurters Herne zijn niet aan hun proefstuk toe bij het organiseren van wielerwedstrijden. Al 60 jaar lang organiseert de club jaarlijks een aantal koersen. Waar vroeger de wedstrijden steevast werden opgezet vanuit het clublokaal ‘Bij ’t Schoentje’ is daar de jongste jaren om voornamelijk verkeersveilige redenen noodgedwongen verandering in gekomen. Thans vormt het parochiaal centrum in de Lindestraat de uitvalsbasis van de organisaties en krijgen de deelnemers een totaal ander parcours voor de wielen geschoven.

De wedstrijd loopt over een afstand van 90,2 km opgedeeld in 11 ronden van 8,2 km. Start en aankomst zijn gelegen in de Lindestraat. Er wordt gestart om 15u. Het parcours loopt in grote lijnen langs de Aerebeekstraat, de Processiestraat, de Scheibeekstraat, de Ninoofse en de Edingsesteenweg, de Hernebosstraat, de Grotestraat, de Rankhove en de Hekstraat. Vorig jaar bij de eerste editie van de Grote Prijs AXA Assur Reygaerts toonde de Nederlandse Thalita De Jong zich de sterkste in een spurt met vier en dit voor de Oekraïense Ganna Solovei, de Ierse Ellen McDermott en de Noorse Birgitte Andersen Nilssen.

Nieuw dit jaar in het jaarlijks organisatieschema van de Markspurters is dat er op het einde van het seizoen in september wordt afgestapt van het uitzetten van twee wedstrijden op éénzelfde dag tijdens het kermisweekend. In de plaats en mede naar aanleiding van de viering van haar 60 jarig bestaan is de club nu op vrijdag 14 juli 2023 gastheer voor de openingsrit van de prestigieuze driedaagse voor juniores (U19) in het kader van het Vermarc Cycling Project. De tweede rit gaat op zaterdag door in Tisselt en de driedaagse wordt dan op zondag afgesloten in Schoonderbuken.

Meer info op www.demarkspurters.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief