Nu infoavond over burgerbudgetten voor SINT-PIETERS-KAPELLE

C21

Nu infoavond over burgerbudgetten voor SINT-PIETERS-KAPELLE

Bb_spk
Nu infoavond over burgerbudgetten voor SINT-PIETERS-KAPELLE - © Deschuyffeleer
 

Na de piloot infoavond over het gebruik van het burgerbudget voor deelgemeente Herfelingen en die voor Herne en het gehucht Kokejane is nu Sint-Pieters-Kapelle aan de beurt om meer te vernemen over de mogelijkheden, de procedures en de praktische werkwijze om het voorzien burgerbudget voor hun woonkern naar best vermogen te kunnen besteden. De infoavond voor Sint-Pieters-Kapelle gaat door op maandag 8 mei om 20u in de Polyvalente Feestzaal, Markstraat 17. Voor iedere woonkern voorziet het lokaal bestuur alvast een budget van 65.000€.

Mede onder het uitnodigend motto ‘Heb jij leuke ideeën om Herne nog beter te maken?’ worden vooreerst de beleidsaccenten van het huidig bestuur uit de doeken gedaan. Daarna wordt het werken met het burgerbudget toegelicht. Een eerste gedachtewisseling en een vragenronde sluiten de avond af. Ook de inwoners van Sint-Pieters-Kapelle hebben de mogelijkheid om projecten in te dienen voor de andere deelgemeenten, zolang het impact van het voorgesteld project betrekking heeft op die deelgemeente.

Eind vorig jaar was Herfelingen de eerste deelgemeente waar het project burgerbudget aan de hand van een infovergadering werd gelanceerd. Een burgerbudget is een subsidie waarmee het lokaal bestuur zijn inwoners, verenigingen of organisaties in de gelegenheid stelt actief te participeren aan het beleid. Binnen zo’n burgerbegroting kunnen inwoners zelf beslissen hoe zij een gemeentelijk budget, althans een deel ervan, willen besteden. Dat impliceert dat projectvoorstellen door de inwoners kunnen worden ingediend en uitgevoerd met de voorziene subsidie.

Meer info is te vinden op www.herne.be onder de rubriek https://www.herne.be/herne-en-bestuur/burgerbudgetten

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief