HERNE - Na Tina Maerevoet wint ATKokejane nu ook advies in van theaterdocente Anneliese Billen

C21

HERNE - Na Tina Maerevoet wint ATKokejane nu ook advies in van theaterdocente Anneliese Billen

Atk_anneliesbillen_3_
HERNE - Na Tina Maerevoet wint ATKokejane nu ook advies in van theaterdocente Anneliese Billen - © Deschuyffeleer
 
Atk_anneliesbillen__4_
HERNE - Na Tina Maerevoet wint ATKokejane nu ook advies in van theaterdocente Anneliese Billen - © Deschuyffeleer
 

Vandaag voltooiden de leden van Amateur Toneel Kokejane (ATK) een tweedaagse vorming gesponnen rond het thema ´van inspiratie naar creatie´. Voor die vorming of coaching deed de toneelgroep een beroep op theaterdocente Anneliese Billen van de Toneelacademie Maastricht die geniet van een solide artistieke reputatie in zowel Nederland als Vlaanderen. De opleiding ging door in het kaatslokaal in Kokejane.

Wat is er leuker dan een fijne toneelvoorstelling? Velen kunnen een resem aan andere ‘uitjes’ opsommen die een avondje kunnen inkleden, maar bij minstens evenveel staat een life voorstelling toch nog steeds bovenaan dat lijstje. En als men het heeft over toneel in de regio dan komt men ontegensprekelijk terecht bij ATKokejane of voluit ‘Amateur Theatergroep Kokejane’.

ATKokejane bestaat intussen al meer dan 43 jaar. De vereniging telt een zeskoppig bestuur met voorzitter Jos Bollaers en zo’n 40 leden waaronder niet alleen spelers maar ook geluids- en lichttechnici, decorbouwers, kostuumontwerpers, grimeurs, logistieke medewerkers en een souffleur.

In de spiegel

Na de moeilijke coronajaren vond de vereniging het dan ook hoog tijd om zichzelf eens de spiegel voor te houden. Met de steun van OpenDoek en onder begeleiding van Erwin Jan, dramaturg bij het Antwerpse Toneelhuis, ging de toneelvereniging op zoek naar haar DNA en naar waar ze thans voor staat. OpenDoek is de organisatie die theater in de vrije tijd inspireert, faciliteert en ondersteunt waardoor auteurs, makers, spelers, vertellers en publiek zich artistiek en sociaal kunnen ontplooien.

Met de oprichting van de DNA-werking werd ook een vernieuwingsbeweging op gang gebracht. De workshop voor jongeren met Tina Maerevoet (Paulien in Thuis) in de paasvakantie was een eerste initiatief voor die nieuwe doorstart.

Iets meer ‘avontuur’

Onder het motto ‘van inspiratie naar creatie’ wil ATK nu ook voor zijn productie van het najaar op een andere manier aan de slag gaan. Voorzitter Jos Bollaers: “We vertrekken dus niet van een door het bestuur of regisseur gekozen stuk maar gaan voor iets meer avontuur. We wilden verkennen wat ons inspireert, wat we eens graag op de scène willen uitproberen, welk onderwerp ons wakker houdt of met welk genre we ons publiek willen boeien. Met zowel het jong talent als de gevestigde waarden willen wij een nieuwe weg inslaan”.

Eigen ideeën

Onder begeleiding van professioneel acteur, performer, regisseur en theaterdocente Anneliese Billen en in aanwezigheid van regisseur Geert De Vos gingen ze dan ook twee dagen actief aan de slag met ideeën rond tekst, beeld en geluid om zo de contouren uit te tekenen voor de najaarsproductie waarbinnen Geert als kapitein en zijn crew van acteurs en actrices, decor- en productieploeg kunnen kleuren.

Nieuw talent steeds welkom  

ATK blijft openstaan voor nieuw amateur toneeltalent. Al wie het voelt kriebelen om zelf op de planken te staan of achter de schermen een handje toe te steken is meer dan welkom. Contact Jos Bollaers 0475/53 58 68.

Nadere info website: https://atkokejane.be/  en  Facebook

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief