HERNE – Zondag een aangepaste mobiliteit met oog voor de lokale handel

C21

HERNE – Zondag een aangepaste mobiliteit met oog voor de lokale handel

Centrum_op_zondag_verkeer
HERNE – Zondag een aangepaste mobiliteit met oog voor de lokale handel - © Deschuyffeleer
 

Dit weekend wordt Herne-centrum een druk bezochte locatie. Zondag  is er  GEEN gemotoriseerd verkeer mogelijk van 12 u tot 13u30 op de Ninoofsesteenweg tussen de Kapellestraat en de Stationsstraat en in het centrum dat wordt afgesloten van 13u tot middernacht.

Voor de gebruikelijke omleidingen geldig tijdens het ganse weekend wordt verwezen naar de voorafgaande publicatie:
HERNE - Kermisweekend en wielerwedstrijd vergen een aangepaste mobiliteit https://www.editiepajot.com/regios/13/articles/77686

Op zondag is er kermis, animatie in De Kring, koers en ‘moederdag’ en dan ook een hoogdag voor de lokale handel. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen diende het lokaal bestuur een aangepaste mobiliteit uit te tekenen. Die mobiliteit houdt dan ook rekening met de toegankelijkheid van de handelszaken.

Dat ook ‘moederdag’ samen valt met andere activiteiten is voor de lokale handel zowel een mee- als een tegenvaller. Veel ‘leven’ brengt veel ‘volk’ mee, maar die moeten dan wel de handelszaak kunnen bereiken. Wie ‘moederdag’ zegt denkt ook meteen aan presentjes en geschenken waarvoor veelal de winkels voor taart en gebak, bloemen en geschenken evenals pralines en zoetigheden worden aangesproken.

Parkeermogelijkheden

Bijgaande afbeelding geeft duiding nopens die uitzonderlijke situatie.
Er is parkeermogelijkheid voorzien langsheen de Edingse en de Ninoofsesteenweg voor bezoekers met een maximale parkeertijd van 30 minuten. Langparkeerders worden verwezen naar de parking achter het gemeentehuis en langsheen de Kapellestraat en de Grotestraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief