HERNE - Inzameling taxussnoeisel

C21

HERNE - Inzameling taxussnoeisel

Logo
Repro Editiepajot - Deschuyffeleer
 

De gemeente Herne doet dit jaar terug mee aan “Vergroot de hoop”, een campagne die aanspoort taxussnoeisel in te zamelen.

Taxus bevat een stof die verwerkt wordt in geneesmiddelen tegen kanker. Eén vierde van alle kankergevallen wordt behandeld met geneesmiddelen op basis van die taxus. Voor de productie van één kilo basisstof blijkt evenwel twaalf ton snoeisel nodig te zijn.

De eigenaars van taxushagen worden dan ook verzocht om tot 15 september hun taxussnoeisel af te leveren in het containerpark. De ophaalfirma Van Hulle B&C engageert zich bovendien om voor elke kubieke meter ingezameld taxussnoeisel 40 euro te schenken aan Kom op tegen Kanker. Vorig jaar bracht die actie in haar totaliteit voor Vlaanderen nagenoeg 150.000 euro op. 

Met taxus dient evenwel steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag gelegd. De naalden, takken en zaden van de plant of de  boom bevatten immers uiterst giftige stoffen met een verlammend effect op hart- en ademhalingsfuncties. Niet alleen voor de mens maar ook voor huisdieren, vee en vooral voor paarden is taxus dan ook heel gevaarlijk.

Het containerpark is geopend op woensdag (14-19u), vrijdag (14-18) en zaterdag (10-12u30 en 13-18u).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief