Fusiecafés voor de inwoners van GALMAARDEN, GOOIK en HERNE

C21

Fusiecafés voor de inwoners van GALMAARDEN, GOOIK en HERNE

Fusiecaf__s_juni_2023
Fusiecafés voor de inwoners van GALMAARDEN, GOOIK en HERNE - © Deschuyffeleer
 

De voorbije maanden keurden de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne de principiële beslissing tot een vrijwillige fusie goed. De voor- en nadelen van een fusietraject worden de komende weken en maanden diepgaand verder onderzocht. De inwoners meenemen in het verhaal en hen op de hoogte houden van het samen af te leggen parcours maken voor alle betrokken besturen een topprioriteit uit. Daarom worden in eerste instantie drie ‘fusiecafés’ op het getouw gezet om vanuit een brede invalshoek de inwoners al zoveel als mogelijk informatie aan te reiken.

Communicatie essentieel

Het af te leggen fusietraject wil de kansen en de risico’s van een doorgedreven samenwerking als één gemeente in kaart brengen. Het is een voorbereiding voor de eventuele fusie die zou ingaan in 2025. Een goede communicatie met de inwoners is daarbij essentieel. Tijdens de  fusiecafés delen de burgemeesters mee wat zij intussen al weten en ook willen zij luisteren naar de bezorgdheden van de inwoners. Er zal ook dieper worden ingegaan op het waarom van een fusie. Ook zullen het lopend  fusietraject en het stappenplan toegelicht worden. Er zal ook geduid worden hoe de inwoners daarbij zullen betrokken worden.

Afspraken  

Iedere gemeente heeft haar infosessie maar inhoudelijk zijn alle infosessies gelijk. Enkel de gastsprekers zijn verschillend. Iedereen is dan ook vrij te kiezen welke locatie en datum zijn of haar voorkeur geniet.

De fusiecafés gaan door op: 

Dinsdag 27 juni om 19u30 in zaal De Kring (Centrum 20, Herne)
Woensdag 28 juni om 19u30 in de Cultuurschuur De Cam  (Dorpsstraat 67, Gooik)
Donderdag 29 juni om 19u30 in het GC Baljuwhuis (Kammeersweg 2, Galmaarden)

Inschrijven is niet verplicht, maar wordt sterk aanbevolen. Dat kan via de QR-code op de afbeelding in bijlage, via deze link of door te bellen naar 054/89 04 00.

Transitiemanager

De besturen maken deze oefening niet alleen. Ze worden begeleid door transitiemanager Mandus Faingnaert en zijn team van Probis. Per infosessie zal er ook een gastspreker met fusie-expertise zijn/haar visie op fusies komen delen met de inwoners.

Het ideale moment voor al jouw vragen

De fusiecafés zijn de ideale gelegenheid om ook al jouw vragen of bedenkingen over het fusietraject te delen. Wens je op de avond zelf een antwoord op je vragen? Bezorg die dan vóór maandag 19 juni via mail aan fusie@galmaarden.be,  fusie@gooik.be of fusie@herne.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief