HERNE-app in een nieuw kleedje

C21

HERNE-app in een nieuw kleedje

Herne_app_nieuw_kleedje
HERNE-app in een nieuw kleedje - © Deschuyffeleer
 

Het lokaal bestuur Herne deed een upgrade naar de lokale versie van de Mijn profiel app van Digitaal Vlaanderen.  Het lokaal bestuur gebruikt daarbij alle privacy- en beveiligingsinstellingen en functionaliteiten van Digitaal Vlaanderen. De komende dagen wordt deze nieuwe versie dan ook uitgerold. Vanaf nu kan u uw Burgerprofiel niet alleen via verschillende websites raadplegen maar ook via twee varianten van de Mijn Burgerprofiel app op smartphone.

In de Vlaamse versie van ‘Mijn Burgerprofiel app’ zitten bijna alle functionaliteiten zoals u die kent vanuit de webversie van Mijn Burgerprofiel. In de gemeenteapp dan weer zijn er extra lokale functionaliteiten aanwezig, zoals een melding doen naar uw gemeente, een afspraak maken bij een dienst, lopende vergunningen raadplegen, lokaal nieuws lezen, contactopties van gemeentelijke diensten raadplegen, ….. Dankzij de koppeling met Mijn Burgerprofiel regel je er meteen ook via de Herne-app al je zaken met de Vlaamse en federale overheid.  Jouw Herne-app blijft in beweging: check dus zeker regelmatig wat er nieuw is.

De afvalkalender is op dit moment nog niet beschikbaar, maar wordt in een latere fase geïntegreerd.

Overschakelen

Heb je automatische updates aanstaan op jouw smartphone?  Dan hoef je niets te doen.  Wanneer je de app opent, krijg je meteen de laatste versie van de app te zien.

Staan je automatische updates uit?  Dan krijg je een melding dat er een update nodig is.  Met een paar kliks kan je die update zelf starten.

Downloaden

De Herne-app is er voor iOS (Apple) en Android (Google Play) en is gratis. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar ‘Herne’ en download de app. Na opstarten kies je zelf of je wilt aanmelden via Mijn Burgerprofiel om je persoonlijke documenten te raadplegen. Dat kan makkelijk en veilig via itsme of een andere beveiligingsmethode.

Digitaal en fysiek

De nieuwe app betekent zeker niet dat Herne zijn fysieke dienstverlening afbouwt. Aan het loket en bij de diensten blijf je meer dan welkom. Ook op het algemeen telefoonnummer 02 397 11 50 word je met veel plezier verder geholpen.

Hulp nodig met ‘mijn Burgerprofiel’ ?

Heb je hulp nodig? Je vindt op https://mijnburgerprofiel.be  alvast heel wat informatie. Via die webpagina kan u ook met iemand chatten of een e-mail sturen. Bel je liever? Dat kan via het gratis nummer 1700.

Nadere info dienst communicatie – Cindy Verhoeven: communicatie@herne.be of 02 397 11 63.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief