HERNE - Wielerclub De Markspurters trekt de driedaagse Vermarc Cycling Project U19 op gang

C21

HERNE - Wielerclub De Markspurters trekt de driedaagse Vermarc Cycling Project U19 op gang

Vermarc_3_daagse_aankondiging
HERNE - Wielerclub De Markspurters trekt de driedaagse Vermarc Cycling Project U19 op gang - © Deschuyffeleer
 

Vrijdag 14 juli viert de wielersport terug hoogtij in het centrum van Herne. Dan organiseren de Markspurters de openingsrit van de driedaagse van het Vermarc Cycling Project voor juniores. Met al meer dan 60 jaar ervaring in het organiseren van wielerwedstrijden zijn De Markspurters zeker niet aan hun proefstuk toe. Voorzitter Luc Troncquo en zijn organisatieteam zijn ook deze keer op alles voorbereid om de wedstrijd in de beste omstandigheden te laten verlopen. Het wordt dan ook uitkijken wie van de deelnemers het best de kilometers verteert.

Sterk deelnemersveld

De driedaagse rittenwedstrijd kadert in het Vermarc Cycling Project dat vrij recent in 2020 boven de doopvont werd gehouden. In samenwerking met de vzw Ronde van Vlaams-Brabant behelst het project dit seizoen al 15 wedstrijddagen in de provincie weliswaar gespreid over de verschillende jeugd- en damescategoriën, waaronder ook de nu komende driedaagse voor juniores. Aan de rittenwedstrijd nemen 25 clubs met minimum 4 en maximum 6 renners deel met daarbij de betere Belgische clubs alsook enkele buitenlandse waaronder de nationale ploeg van Israël. Het kruim van de Belgische renners in die categorie van 17- en 18-jarigen mag dan ook aan de start verwacht worden. Onder hen allicht ook Yarno Heymans uit Heikruis, die evenwel in een gelegenheidsploeg dient uit te komen, evenals Roan Buyl uit Galmaarden die deel uitmaakt van het Isorex Cycling Team.

Ekkelenbergstraat

De renners krijgen in totaal 102,9 km gespreid over 9 ronden van 11,4 km voor de wielen geschoven. Start (15u) en aankomst gebeuren in de Lindestraat ter hoogte van het Parochiaal Centrum. Het parcours loopt over het Centrum, de Ninoofsesteenweg, de Kapellestraat, de Ekkelenbergstraat, de Barakkenbergstraat, de steenweg Asse, rotonde Kokejane, de Van Cauwenberghelaan en de Lindestraat. Er wordt vooral uitgekeken naar de telkenmale beklimming van de Ekkelenbergstraat om de betere renners laten naar voren te komen.

De tweede rit krijgt op zaterdag 15 juli haar beslag in Tisselt. In Schoonderbuken, een dorp in Scherpenheuvel-Zichem wordt op zondag 16 juli dan de derde en laatste rit verreden.

De welbekende sportkledingswinkel Vermarc in Rotselaar is in handen van de zoon Marc van wielerlegende Frans Verbeeck.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief