HERFELINGEN - AvondMTB en zomerterras traditionele openers van Waanzinnig Weekend

C21

HERFELINGEN - AvondMTB en zomerterras traditionele openers van Waanzinnig Weekend

356221392_722076816600337_8097983177277134429_n
HERFELINGEN - AvondMTB en zomerterras traditionele openers van Waanzinnig Weekend - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar mochten de welbekende avondmountainbiketochten als traditionele opener van het driedaags Waanzinnig Weekend in Herfelingen niet op de affiche ontbreken. Het nieuw organisatieteam rond Frank Van den Berghe en Sofie Raemdonck, de zaakvoerders van No Limit Sportsnutrition, heeft ook deze keer niets aan het toeval overgelaten om verder met de editie 2023 een succesverhaal te breien aan de tien eerdere edities, die de jongste jaren gedegen werden opgezet door het team van Wim Claes en Christine Hemerijckx. Nu vrijdag 14 juli vanaf 18u worden dan ook opnieuw honderden MTB-liefhebbers aan de inschrijvingstafel op de feestweide in de Mollestraat verwacht.

Toch wel een bijzondere sfeer

Het mountainbiken bij valavond roept toch wel een bijzondere sfeer op zeker als de deelnemers bij de terugkeer ook nog eens uitgenodigd worden op het gezelligste zomerterras van Vlaanderen met acts van The Kicks, Frimout, Mr. Fahrenheit, Cookies & Cream, dj Fré en D’Hopmaten. Met daarbij ook nog eens parcours in het groenrijk Pajottenland waarin zowel de ervaren als de MTB-er voor de gelegenheid hun gading kunnen vinden is succes alvast verzekerd. Dat ieder jaar opnieuw MTB-ers van heinde en verre dan ook afzakken naar Herfelingen hoeft dan ook niet te verwonderen.

De deelnemers krijgen de keuze uit een parcours van 30 km of 50 km. Zoals in het verleden gaat ook vanuit het nieuw organisatieteam veel aandacht uit naar de veiligheid van het parcours. Zo werden de meest risicovolle passages in de streek zoals op de Kesterheide niet in het traject opgenomen. De tochten lopen doorheen het glooiende landschap van Herfelingen, Herne, Tollembeek, Vollezele, Nieuwenhove, Waarbeke, Galmaarden en Oetingen. Er kan gestart worden tussen 18 u en 22 u. Een rit in de duisternis vormt daarbij toch wel een aparte uitdaging. Een ruime parking is voorzien op de feestweide. Alle gebruikelijke faciliteiten bij MTB-tochten zijn ook bij deze organisatie beschikbaar. Bij de après-bike krijgen de deelnemers alvast ook gratis een Chimay van het vat of een streekbier of een speciaal bier of een frisdrank aangeboden. Deelnemen kost 6€ en geeft ook toegang tot het zomerterras.

Respect voor de wegcode en het milieu 

Vanuit het organisatieteam wordt naar de deelnemers toe sterk de nadruk gelegd op veiligheid en respect. Valhelm en bij het rijden in de duisternis zeker ook een fluovestje en een afdoende verlichting worden ten zeerste aanbevolen. Ook wordt gevraagd het nodige respect op te brengen voor de wegcode en het milieu.

Meer info op www.waanzinnigweekend.be waar ook het inschrijvingsformulier al kan gedownload worden.     

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief