HERNE – Ondergrondse afvaleilandjes kunnen u van dienst zijn

C21

HERNE – Ondergrondse afvaleilandjes kunnen u van dienst zijn

Afvaleilanden_kunnen_u_van_dienst_zijn
HERNE – Ondergrondse afvaleilandjes kunnen u van dienst zijn - © Deschuyffeleer
 

Een onaangenaam geurtje voorkomen na je verlof?  Breng je restafval naar onze ondergrondse afvaleilandjes.Vertrek je op reis en kan je je afval niet meer aanbieden via de gewone huis-aan- huis afvalophaling? Weet dat je met je restafvalzak terecht kan in één van onze ondergrondse afvaleilandjes.

Je vindt ze in de Sint-Niklaasstraat ter hoogte van het kerkhof in Herfelingen en aan de Wippewei in de Manhovestraat in Sint-Pieters-Kapelle. 

Het gebruik van de afvalcontainer voor restafval is BETALEND. In de schuif kan je maximaal één zak van 60 liter per keer deponeren. Je betaalt 2,00 euro elke keer je de schuif opent. Je mag een gewone 60-liter zak gebruiken. Het is niet nodig de zwarte restafvalzakken van Intradura te gebruiken, want anders betaal je tweemaal: éénmaal bij de aankoop van de zak en éénmaal bij het deponeren van het afval in de afvaleilandjes.

BELANGRIJK:

Om de afvalcontainer van restafval te kunnen gebruiken, vraag je toegang aan Intradura. Neem een kopie van je identiteitskaart (2 zijden!) en bezorg die via e-mail aan secretariaat@intradura.be. Nadien ontvang je een gepersonaliseerde brief met de info hoe je een bedrag op je identiteitskaart kan storten en hoe je gebruik kan maken van de zuil voor restafval.

Goed om weten:

  • Naast een container voor restafval is er ook een container voor papier&karton en glas.  Het gebruik hiervan is gratis.
  • Zijn de containers vol? Geen probleem, Intradura volgt dit vanop afstand op en ledigt deze container(s) zo snel mogelijk.
  • Gebruik de afvaleilandjes enkel tussen 8.00 en 20.00 uur. Respecteer niet enkel de sorteerregels, maar ook de uren om de mogelijke hinder voor de buren tot een minimum te beperken.
  • Bij de huis-aan-huis inzameling moet het restafval wel aangeboden worden in een afvalzak van Intradura en papier & karton samengebonden of in een gesloten kartonnen doos.

Vanaf oktober zal er ook een ondergronds afvaleiland te vinden zijn aan het kaatsplein in Kokejane.

Voor meer informatie, kan u terecht bij bevoegd schepen van milieu kris.degroote@herne.be  (0478 23 35 54) of via milieu@herne.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief