HERNE/SINT-PIETERS-KAPELLE - Een kermisweekend met een concert, een rommelmarkt, een barbecue en Muziek Anders

C21

HERNE/SINT-PIETERS-KAPELLE - Een kermisweekend met een concert, een rommelmarkt, een barbecue en Muziek Anders

Aankondiging_kermis_spk_1
HERNE/SINT-PIETERS-KAPELLE - Een kermisweekend met een concert, een rommelmarkt, een barbecue en Muziek Anders - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het eerste weekend van september zet de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving met in haar kielzog het jeugdensemble SPH Crescendo andermaal hun sterke schouders onder het jaarlijks kermisgebeuren in deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle. Mits enig mededogen van de weergoden wordt het dan allicht opnieuw een topevent dat het uithangbord van het bijzonder landelijk gebleven dorp mee draagt. Ook nu weer zijn het concert van de fanfare, de rommelmarkt, een grootse barbecue en Muziek Anders de voornaamste attractiepolen.

‘t Allermooiste concert

Het kermisweekend opent met een concert van de fanfare zowel op vrijdagavond 1 september als op zaterdagavond 2 september telkens om 20 u. Onder de leiding van dirigent Pascal Bosmans gaan de muzikanten dan op zoek naar ‘t Allermooiste’.  Kaarten in voorverkoop kosten 12 euro, aan de kassa 16 euro. Studenten betalen 8 euro en kinderen jonger dan 12 jaar 0 euro. Nadere info op deze webpagina.

Rommelmarkt en zomerterras

Zondagmorgen 3 september wordt het centrum al van bij het ochtendgloren ingenomen door de vele standhouders van de rommelmarkt. Op te maken aan het aantal voorinschrijvingen mag SPH Crescendo, de organiserende jeugdafdeling van de fanfare, zich alleszins opnieuw al aan een succesrijke editie verwachten. “Een muzikale noot hierbij mag en kan dan ook zeker niet ontbreken”, geeft een gedreven secretaris Anke Coppens trots aan. De 9de rommelmarkt start om 8u en sluit af om 15u. Iedereen wordt dan ook door de organisatoren hartelijk ontvangen op het ‘Zomerterras’ om er te genieten van een hapje en een tapje. Reserveren voor een stand op de rommelmarkt is verplicht. Nadere info op deze webpagina.

Zondag ook barbecue en Muziek Anders

Zondagmiddag kan iedereen ook aanschuiven aan een grootse barbecue dat in de buurt wordt voorzien van allerhande randactiviteiten voor jong en oud. Een topper daarbij is een optreden van de bevriende Koninklijke Harmonie Kunst Na Arbeid uit Veldegem. Dat optreden is voorzien vanaf 11u

“Afsluiten wordt er zoals gebruikelijk gedaan omstreeks 16 u met Muziek Anders, waarbij mensen en dan vooral jongeren met een beperking uitgenodigd worden om samen met ons jeugdorkest muziek te maken. De deelname is overigens gratis. Emoties en leute zijn hierbij zeker aan de orde. Ons initiatief krijgt overigens steeds meer en meer weerklank in gans het land en zo zakken de begeleiders dan ook hiervoor maar al te graag met hun zorgpersonen van heinde en verre naar hier af”, zegt voorzitter Mark Janquart.

Alle activiteiten gaan door in het centrum in en rond de polyvalente feestzaal.

Meer algemene info over de fanfare en het kermisweekend op www.uwfanfare.be  en op deze Facebookpagina.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief