HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog

C21

HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog

De_regenboog___1_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - Directeur Christoph Segers - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog___2_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog___3_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog___4_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - Schepen Carina Ricour en directeur Christoph Segers - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog___5_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - Toekomst: een nieuwe school met een landelijk uitzicht - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog___7_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog___6_
HERFELINGEN – Poëzie als jaarthema in de gemeentelijke basisschool De Regenboog - Directeur Segers stelt zijn merkwaardig hulpje voor.....© Deschuyffeleer
 

Bij de start van het nieuw schooljaar stapten maar liefst 178 kinderen welgezind de schoolpoort van de gemeentelijke basisschool De Regenboog door langs het recent aangelegd regenboogzebrapad. Als jaarthema wordt ‘Poëzie’ er dit schooljaar centraal gesteld.

DICHTerBIJ  

“Dat zijn maar liefst 12 kinderen meer dan op 1 september vorig schooljaar”, licht directeur Christoph Segers trots toe. “Hierdoor hebben we voor het eerst in de geschiedenis van onze school twee kleuterklassen met onthaal- en eerste kleuterklassers. Meer kinderen betekent ook meer leerkrachten. Bij het schoolteam staat de teller intussen op 20, waaronder 5 kleuterjuffen, 9 leerkrachten lagere school, 1 turnjuf, 1 zorgcoördinator en 4 leerkrachten levensbeschouwelijke vakken. Met daarnaast ook nog onze secretaresse, de juf voor voor- en naschoolse opvang en onze nieuwe poetsman Daniël een hele ploeg om aan te sturen”.

“Nieuw op school zijn juf Bèija, die het eerste leerjaar voor haar rekening neemt samen met juf Wendy, juf Manuela die voornamelijk in het zesde leerjaar staat samen met juf Bea en juf Sandra die juf Truus van het derde leerjaar vervangt die in bevallingsverlof is. We hebben geluk dat we alle vacatures hebben kunnen invullen”, vervolgt de directeur.

“Onder de vlag ‘DICHTerBIJ’ staat ons schooljaar in het teken van de poëzie. We kozen voor dit jaarthema omdat we opnieuw willen inzetten op het lezen van gedichten die daarbij net dat tikkeltje anders zijn. Kinderen komen niet zo heel vaak in contact met poëzie terwijl het vaak pareltjes zijn en makkelijk om te lezen. We hebben een vervolgverhaal geschreven op rijm waarin een jonge dichter op zoek moet gaan naar zijn echte naam. Dat verhaal zullen we in acht delen gedurende het hele schooljaar vertellen. Bij elke deeltje hoort dan een bundel met gedichten rond één thema”, duidt de directeur de keuze van het jaarthema.

Nieuwsjes

Net voor het einde van vorig schooljaar werden de werken beëindigd voor het inrichten van een veilige oversteekplaats op de steenweg ter hoogte van de school voor de kinderen en hun begeleiders. Van het uitgezet middeneiland wordt verwacht dat het de gebruikers van dat regenboogzebrapad meer kansen zal bieden om de steenweg in alle veiligheid te kunnen oversteken. Binnen het zelfde project werden aansluitend ook twee haltes voor de autobussen van De Lijn ingeplant.    

Tijdens de vakantie werd bekendgemaakt dat het DBMF-dossier voor de nieuwbouw van de school werd goedgekeurd. Dat betekent dat er binnen de komende vijf jaar zal werk gemaakt worden van een volledig nieuw schoolgebouw. “Na het heraanleggen en het veiliger maken van de steenweg is dit het volgende groot project. Het is fijn te merken dat de gemeente onze school waardeert en er verder wil in investeren”, aldus nog de directeur.

Het eerste trimester wordt meteen heel druk: midden september maakt het schoolteam kennis met de nieuwe leerplannen van hun onderwijskoepel wat heel wat werk op de plank zal brengen. Daarna is er het eetfestijn op 7 en 8 oktober in het Bavo-centrum en net voor de herfstvakantie gaan de 112 kinderen van de lagere school een week naar zee. “Maar we hebben er zoals altijd heel veel zin in”, geeft de directeur nog enthousiast mee.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief