HERNE – Dag van de Landbouw in het teken van ‘Agroforestry’

C21

HERNE – Dag van de Landbouw in het teken van ‘Agroforestry’

Dag_van_de_agroforestery_2023
HERNE – Dag van de Landbouw in het teken van ‘Agroforestry’- © Deschuyffeleer
 

Louis-Marie Tennstedt runt een akkerbouwbedrijf in Vollezele met ongeveer 31 ha akkers, 6 ha weilanden en 12 ha bos en hij beschikt ook over een perceel langsheen de Grotestraat (Herne). Louis-Marie is al jaren een adept van Agroforestry of met andere woorden een voorstander van bomen in combinatie met landbouw.

Het project in de Grotestraat dat in 2018 verwezenlijkt werd kaderde in het Europees project Forêt Pro Bos (France-Wallonie-Vlaanderen) dat een oplossing wil bieden om de behoeften aan de regionale houtbronnen te vergroten, te vernieuwen, te groeperen en te valoriseren.

Toelichting: (www.editiepajot.com  HERNE – Bomen in combinatie met landbouw - https://www.editiepajot.com/regios/6/articles/58722

In die context geeft Louis-Marie Tennstedt op zondag 17 september (Dag van de Landbouw) om 14 u in het Dominicanessenklooster en naar een initiatief van de Hernse afdeling van de Landelijke Gilde een lezing ‘Een blik op Agroforestry’. De uiteenzetting wordt gevolgd door een pauze tijdens dewelke niet alleen kan nagepraat worden maar ook kan genoten worden van een drankje met een lokale inslag.

Om 15u15 neemt Louis-Marie de aanwezigen dan op sleeptouw tot aan zijn landbouwperceel in de Grotestraat voor een terreinexcursie. Het gaat hier over een gemoedelijke wandeling van om en bij één kilometer.

Deelnemen aan de uiteenzetting zowel in het Dominicanessenklooster als op het terrein is gratis. Om organisatorische redenen wordt evenwel gevraagd in te schrijven via mail aan landelijkegildeherne@gmail.com of telefonisch op 0472/246178 (Brent Roobaert)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief