HERNE - Oldtimerrit genoemd naar Bart Deklippel

C21

HERNE - Oldtimerrit genoemd naar Bart Deklippel

Editiepajot_ww_herfelingen_foto_deschuyffeleer__12_
Veel jong volk op de eerste editie van "De Bart Deklippel oldtimerrit voor tractoren". - Foto's Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_ww_herfelingen_foto_deschuyffeleer__11_
 
Editiepajot_ww_herfelingen_foto_deschuyffeleer__34_
 
Editiepajot_ww_herfelingen_foto_deschuyffeleer__33_
 
Editiepajot_collage_deschuyffeleer_oltimers_bart_deklippel
Fotocollage Oldtimers Tractoren - Bart Deklippel - Deschuyffeleer
 

Zondagmiddag werd in Herfelingen in het kader van het Waanzinnig Weekend het startschot gegeven voor de eerste rondrit voor oldtimertractoren. De organisatoren hielden er aan deze tocht voortaan de naam mee te geven van de bezieler ervan Bart Deklippel. De jongeman, medeorganisator van het Waanzinnig Weekend, overleed amper drie weken geleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Om hem bijzonder te gedenken werd ook een halte ingelast op het loonwerkersbedrijf van de gebroeders Mersch in de Schepdaelstraat, tevens een tweede thuis voor Bart.

Een zestigtal landbouwdtractoren tuften en puften zo doorheen het mooie landschap van het Pajottenland. Een uitschieter alleszins was een Porche-diesel type junior, 12 pk, bouwjaar 1958, het pronkstuk van Tom D’Haemer uit Pepingen. Samen met nog een achttal jongere exemplaren was het fruitbedrijf D’Haemers overigens goed vertegenwoordigd. “Deze oude tractoren worden bij ons heel goed onderhouden en tijdens de perenpluk worden zij nog ingezet om het fruit te verzamelen”, aldus de trotse eigenaar..

Ook de één-cilinder tweetakt gloeikopdieselmotor van de Lanz Bulldog uit de jaren 20 wist heel wat nieuwsgierigheid bij menig toeschouwer op te wekken. Luc Van Sinay uit Kokejane vertelde dat hij dit hebbedinkje twee jaar geleden liet overkomen uit Australië. Het kenmerkend boem-boemgeluid en een niet onaanzienlijke massa zwarte rook waren getuigen van het nagenoeg 90 jaar bestaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief