HERNE - Koen Van Rie snelste in jogging

C21

HERNE - Koen Van Rie snelste in jogging

Jogging_podia_foto_deschuyffeleer
Fotocollage - Deschuyffeleer
 

De jogging “Dwars door het Groene Kwadrant” tijdens het Waanzinnig Weekend in Herfelingen lokte zo’n 240 deelnemers. De lopers konden kiezen uit typisch heuvelachtige Pajotse parcours van 6, 12 en 24 km. Mede door de strakke wind werd het een zware wedstrijd.

Op de langste afstand ging de overwinning naar Koen Van Rie in 1u 22’02” voor Leeuwerik Dirk Mollaert in 1u 28’ 43” en Piet Boelaert in 1u 33’ 46”. Bij de dames ging de zege naar Kirsten De Weerdt in 1u 51’ 55”. Zij ging met amper 8” Joke Annerel vooraf. Charlotte Meert wist beslag te leggen op de 3de plaats in 2u 03’ 27”.

Koen Van Rie had zich voorgenomen eind vorig jaar zijn actieve sportloopbaan te beëindigen. Sindsdien liep hij nog maar één jogging. “Om reden de onlangs in een verkeersongeluk overleden Bart Deklippel, medeorganisator van het Waanzinnig Weekend, een familielid was liet ik mij overhalen aan deze jogging deel te nemen”, aldus de overwinnaar. “Bovendien paste de deelname in de voorbereiding op mijn inschrijving aan de halve marathon in het Zwitserse Davos, de woonplaats van mijn oudste zus”.

“Het parcours was uitermate mooi maar zwaar door de talrijke hellingen en de felle tegenwind. Organisatorisch kan ook nog één en ander verbeterd worden”, wist de sportleraar nog mee te geven.

De zeges in de 12 km waren weggelegd voor Stijn Garain (43’ 39”) voor Fréderic Collin (47’ 18”) en Philippe Groenweghe (50’ 09”) bij de heren en voor Carla Godeau (58’ 29”) bij de dames.

Op de kleinste afstand was bij de heren veteraan Guy De Blander outstanding (24’ 18”) voor Bruno Kestemont (24’35”) en Luc Van De Sande (25’ 07”), terwijl Silke Segers (29’ 01”) bij de dames de hoogste podiumplaats mocht innemen.

Enkele onduidelijke bewegwijzeringen en ontbrekende seingevers lagen aan de basis van enige wegvergissing onder de deelnemers. Uiteraard zorgde dit na afloop voor het nodige gespreksvoer. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief