Het eerste Belgische Orgelfestival staat voor de deur voor leerlingen uit Edingen en Herne

C21

Het eerste Belgische Orgelfestival staat voor de deur voor leerlingen uit Edingen en Herne

Flyer_nl-2
 
Het eerste Belgische Orgelfestival staat voor de deur en dit festival wil alle organisten van het land verenigen, (niet toevallig op de taalgrens te Edingen) en een soort ontmoetingsplek zijn, met als voornaamste doel de liefde voor het orgel stimuleren en ons waardevolle erfgoed ontsluiten. Een nauwe samenwerking met de stad Edingen en gemeente Herne maakt dit alles mogelijk. Ook beide Muziekacademies slaan de handen in elkaar.
 
Het Festival opent op vrijdag 19 april om 10.30 uur met Kindervoorstelling ‘Babar, het kleine olifantje’ voor alle vierde leerjaren van de scholen van Herne en Edingen, dit gaat door in de kerk van Edingen. Radiopresentator Peter Van Bouwel neemt de kinderen mee in een spannend verhaal terwijl organist Jan Vermeire knappe klanken uit het orgel tovert. Hiervoor schreven meer dan 300 kinderen in! (extra toehoorders zijn gratis welkom)
 
 
Op zaterdag 20 april is er eerst een Masterclass gegeven door organist-pedagoge Lieve Van de Rostyne (voor alle niveau’s) waar iedereen les krijgt op een bepaald orgelstuk, daarna een wedstrijd in verschillende categorieën, gevolgd door een avondconcert van Brusselse grootmeester Benoit Mernier.
Alle junioren krijgen een prijs na hun concertwedstrijdje (om 14u) en worden getrakteerd op een lekker ijsje. De Prijsuitreiking voor de andere categorieën vindt plaats om 20u, net voor aanvang van het avondconcert.
 
 
Hoor je graag indrukwekkende orgelmuziek?
Je kan de lessen van de Masterclass en de wedstrijd gratis bijwonen.
Het avondconcert start om 20u in de kerk van Edingen, en is betalend (20 euro, kinderen -12jaar gratis). Iedereen welkom!!

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief