De gemeente Herne opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes

C21

De gemeente Herne opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Sterrenregister_algemeen_beeld
 
Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een ingrijpende en emotionele ervaring, ongeacht de duur van de zwangerschap. Lokaal bestuur Herne wil ouders van sterrenkindjes een hart onder de riem steken en opent daarom een symbolisch sterrenregister.
 
Het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap of bij de geboorte is een ingrijpende en emotionele ervaring gekenmerkt door ongeloof, pijn en diepe rouw.  Het feit dat je wettelijk gezien geen geboorteaangifte kan doen van een stilgeboren kindje maakt het verlies vaak nog zwaarder.  "Daarom openen we ook in Herne een sterrenregister.  Met dit initiatief willen we alle ouders van sterrenkinderen een hart onder de riem steken", aldus burgemeester Kris Poelaert
 
 
In het sterrenregister kunnen alle stilgeboren kinderen, ongeacht de zwangerschapsduur, geregistreerd worden. Er zijn geen voorwaarden verbonden aan de registratie in het sterrenregister. 
 
 
•    onafhankelijk van de zwangerschapsduur
•    ouders mogen vrij de naam kiezen, zonder beperking
•    geen beperking in tijd
•    ouders moeten geen ‘bewijs’ tonen om hun kindje te kunnen registreren
•    ook voor sterrenkindjes die op dit moment wel kunnen geregistreerd worden
    (dus ook na 140 dagen)
 
Er moet enkel een link zijn met de gemeente, ofwel is één van de ouders inwoner, ofwel werd het kindje geboren in de gemeente. De aangifte is van toepassing voor inwoners van Herne of kindjes stil geboren in Herne. Na aangifte via de dienst Burgerzaken, krijgen de ouders een bewijs van inschrijving in het sterrenregister mee. Deze aangifte heeft geen juridische gevolgen, maar wel een grote symbolische waarde.
Alle info vindt u op https://herne.be/burger/overlijden/sterrenregister-voor-stilgeboren-kindjes

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief