Kinderen kregen hun diploma en een feestje in de bib van Herne

C21

Kinderen kregen hun diploma en een feestje in de bib van Herne

20240508_141313__kopie_
De kleuters met hun diploma.- Foto Marc Colpaert
 
Het lokaal bestuur Herne organiseerde een leesjuryfeest op woensdag 8 mei in de bibliotheek Petrus Naghel. Maar er was tevens ook een creatieve workshop met Laure Allain en de kinderen kregen hun diploma van de leesjury. 
 
De ‘Leesjury’ is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. Daarna kies je je favoriet. De bib Petrus Naghel organiseerde dit schooljaar de leesjury voor kleuters. Het project liep van september tot april.
 
Een bibliotheekmedewerker Evelien Verschueren las elke maand een prentenboek voor. Daarna was er tijd en ruimte voor een creatieve verwerking én om je eigen mening onder woorden te brengen. Uit de vele boeken mochten de kinderen het leukste boek kiezen , dat werd 'Het spookt in huis' van Oliver Jeffers. De kleuters kregen ook een illustrator van prentenboeken op bezoek. Laure Allain kwam vertellen over haar eigen werk, maar zorgde er vooral voor, dat de kinderen zelf ook creatief aan de slag konden gaan. Heel wat kinderen liepen dan ook rond met zelfgemaakte maskers. Als kers op de taart werd het geheel afgesloten met een leesjuryfeest. Bevoegd schepen Sandra Dero opende het feest met een welkomstwoordje. Daarna was er lekkers voor de kleuters en hun ouders. 
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief